Srbija na vezi - region, RTS Svet, 18.55

Srbi iz dijaspore, Srbi iz regona, od ponedeljka ponovo sa "Srbijom na vezi". Dobro došli! Repriza emisije u utorak, 11. septembra u 13.04.

Od 2013. godine, početkom septembra redovno se održavaju Dani Republike Srpske u Srbiji. Manifestacija koja je vremenom postala više od kuturnog događaja i doprinela jačanju veze između Srpske i Srbije, ove godine se održava od 3. do 8. septembra u dvadesetak gradova širom zemlje. Otvaranju svečanosti prisustvovao je i predsednik Srpske Milorad Dodik, koji je specijalno za naš Program dao kratku izjavu, a prenosi kolega Miroslav Karlica.

Osnivač i organizator ovog značajnog događaja je Predstavništvo Republike Srpske u Beogradu. Naš gost u studiju biće direktor Predstavništva Mlađen Cicović.

Septembar je i mesec školaraca. Kolege iz Tv produkcije ZVO Vukovar posetile su nekoliko škola u istočnom delu Hrvatske u kojima đaci pohađaju nastavu na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu, po modelu A. Kakvi su utisci, videćete u  emisiji.

"Srpski ekran" je emisija koja se jednom nedeljno redovno emituje na mađarskom javnom servisu, namenjenaje Srbima koji žive u susednoj Mađarskoj. Letos smo imali zadovoljstvo da ugostimo ekipu na čelu sa urednicom emisije Snežanom Milivojević. Ovim susretom najavljujemo i buduću saradnju, a prilog o tome pripremila je Marija Cvijić.

Hor i orkestar „Knjaz Miloš", muzički sastav koji neguje popularne numere srpske i svetske duhovne i svetovne muzike uskoro će gostovati u Italiji. Gde, kad i sa kojim repertoarom, predstaviće kolega Boban Kovačević.

Urednici Miroslav Karlica i Nada Vukelić

Reditelj Ernestina Gligorijević

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво