Donatorsko veče za pomoć Srbiji u Čikagu

Organizacija "Naši Srbi" osnovana je pre samo dve godine u Čikagu, ali je za to kratko vreme prikupila značajnu humanitarnu pomoć. Održali su nedavno još jedno donatorsko veče, u sali tamošnjeg Srpskog Sabornog Hrama.

Četiri krave, kompjuteri, alat, su samo deo liste poklona koji humanitarna organizacija Naši Srbi planira da preda srpskim familijama na Kosovu i širom Srbije zahvaljujući donatorskoj večeri u Čikagu. Veče je organizovano u originalnom stilu, uz bend američke kantri muzike i časove igranja, ali i uz praseće pečenje.

Incijator akcije je Keti Fenslou, rođena Beograđanka, koja se bavi humanitarnim radom već dugi niz godina.

"Krećemo sedmog juna, i stvarno se radujem. Ići ćemo i u Negotin, što je jedan od naših većih projekata, da vidimo šta još treba da se uradi. Unutrašnjost je završena i počinju radovi na fasadi", kaže Keti Fenslou.

Naime, u Negotinu pomažu da se jedna ruinirana zgrada pretvori u objekat koji će postati kulturni centar, ali i mesto gde će se pružati zdravstvena zaštita i deliti hrana.

Među posetiocima su bili Srbi, od kojih su neki i treća četvrta generacija, kao i Amerikanci, koji jednostavno žele da pomognu.

Lin Svilar je Amerikanka italijanskog porekla, udata za Srbina, koja u junu putuje u Srbiju sa Keti Fenslou da nosi pomoć.

„Rešila sam da se priključim jer je moj muž Srbin i bila sam aktivna u srpskoj zajednici i želela sam da pomognem. Da bih pomogla priključila sam se Keti jer ona radi jako dobre stvari za mnogo ljudi kojima je pomoć potrebna i to pravi razliku", kaže Lin Svilar.

Svake godine Naši Srbi organizuju programe za donatore da pokažu gde je tačno otišla njihova pomoć.

Imaju i kancelariju u Beogradu, u Francuskoj Ulici.

"I kada se meni lično, obzirom da se meni obraćaju, pošto sam ja ta reprezentativna osoba u Srbiji, ja im tražim pismo preporuke od svog sveštenika. Jer, kako bih ja znala kome šta fali", kaže Mira Gušić, predstavnica organizacije u Beogradu.

Naši Srbi nedavno su organizovali i projekciju filma Enklava u centru Čikaga.

Ono što je bilo je najbitnije je da se prikupi pomoć za familije kojima je ona potrebna a sudeći po popunjenim tablama, taj cilj je i ostvaren.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи