Srbija na vezi, RTS Svet, 18.55

Gost večerašnje emisije je profesorka engleskog jezika i književnosti Ljiljana Banjanin Vukić koja već 4 decenije živi i radi u Nemačkoj. Reprizni termin emisije je petak, 18. maj, u 13.05.

Ljiljana Banjanin Vukić, profesorka engleskog jezika i književnosti, rođena je u Beogradu, ali već 40 godina živi i radi u Nemačkoj. Osnivač je takozvane prelazne i dopunske nastave za našu decu u toj zemlji, kao i više školskih punktova i klubova na teritoriji Ofenbaha, koji i danas postoje.

Svoju poeziju i prozu objavljivala je u velikom broju časopisa u Nemačkoj, Austriji, Americi i tadašnjoj Jugoslaviji. Dobitnica je brojnih nagrada u zemlji i svetu, a njeni radovi prevedeni su na nemački, engleski, poljski, rumunski jezik. Prethodne nedelje organizovano, književno veče u Matici iseljenika, bila je prilika da se njeni radovi predstave beogradskoj publici. O utiscima, novoj knjizi, u emisiji će govoriti Ljiljana Banjanin Vukić.

Iz izveštaja naših doopisnika iz Amerike i Kanade, gledaoci će čuti utiske učesnika promocije kratkog romana Tajne i traganja Ljiljane Stošić Marković u Torontu i videti kako je Udruženje Hercegovaca u Čikagu obeležilo slavu - Svetog Vasilija Ostroskog.

Takođe, biće reči i o novom romanu Gorana Gocića Poslednja stanica Britanija, kao i o Međunarodnom festivalu frizera na kome učestvuje i Beograđanin Igor Vasiljević koji već dugi niz godina uspešno radi u Bostonu....

Urednik i voditelj Tanja Adamović

Dežurni urednik Marija Cvijić

Realizacija Maja Mandić

broj komentara 0 pošalji komentar