Za nevidljive heroje

Humanitarna i neprofitna organizacija „Za nevidljive heroje" iz Toronta, nedavno je organizovala donatorsko veče i prikupila sredstva za pomoć porodicama veterana iz ratnih operacija na području Kosova i Metohije.

Uz pomoć prijatelja iz 72. specijalne brigade iz Beograda, čiji su vojnici učestvovali u odbrani zemlje na KiM u reonu Košara i Paštrika, odabrane su četiri familije kojima će biti uručena pomoć.

Iako je nisu tražili, pomoć je neophodna familijama Filipović, Mladenović, Ristić i Mihajlović. Njihove sudbine i odlikovanja, predstavljeni su pred punom salom u Misisagi.

U sali je bilo i puno onih učestvovali u ratnim operacijama 90-tih, i koji su u tišini pratili video podsećanje na stradanje i nevidljive heroje.

Dosta gostiju došlo je zbog predsednika organizacije, Zlatka Šarčevića Šarca, cenjenog sportskog radnika i humanitarca.

„Ideja je dugo tinjala. Mislim da je bilo vreme da se neko pozabavi i borcima, njihovim porodicama, borcima koji su učestvovali u ratu u bivšoj Jugoslaviji. Cilj organizacije je da pomogne, ali i da čuva od zaborava sve srpske borce koji su učestvovali u tim sukobima. A često znajući, iz razgovora sa njima, zaborav ih više boli, nego sama nemaština", kaže Zlatko Šarčević.

Nesebičnu pomoć u organizaciji ove večeri dale su prijateljske humanitarne organizacije iz Toronta, Srbi za Srbe i Mali svet Kanada.

Domaćini su pripremili bogat kulturni program. Uz recitovanje Radmile Mitić, bili su tu i vokalni solisti iz Rusije i Ukrajine, orkestar Prijatelji, ali i mladi pevači iz kulturno-umetničkog društva Oplenac.

Sve je ove večeri bilo u znaku prikupljanja sredstava za pomoć, od ulaznica, preko lutrije do donatora. Trpezu i rad armije pomoćnika, darovao je kuvar Zoran Dabić.

Ostaje samo da se novac uruči onima kojima je namenjen.

„Raspodela će biti takva da bude poštena i vidljiva svima, to je ono što je meni važno. Iza ove čitave priče, ostaje ono što jedino mogu da uložim, a to je moj obraz. Taj obraz nema cenu. Prema tome, sve što smo uradili večeras, biće urađeno kao što smo i obećali", kaže Šarčević.

U ime 72. specijalne brigade predsedniku organizacije Za nevidljive heroje, uručena je zahvalnica za dosadašnji aranžman i humanitarni rad.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи