Srbija na vezi - region, RTS Svet, 18.55

Jedan od glavnih događaja naredne nedelje kada su u pitanju Srbi i srpska zajednica u susednim zemljama svakako je predstojeća Konferencija Srba u regionu u stalnom zasedanju koja će se održati u Novom Sadu, 18. maja. Glavna tema skupa je položaj Srba u Crnoj Gori. O značaju konferencije govoriće gost emisije, glavni koordinator i organizator skupa Ljubomir Aleksov, predstavnik srpke manjine u mađarskom parlamentu. U drugom delu emisije, srpsku štampu iz regiona lista i komentariše gost Dragoslav Vučić, glavni i odgovorni urednik Frankfurtskih „Vesti", najtiražnijeg srpskog dnevnog lista u dijaspori koji je nedavno obeležio jubilej, 25 godina redovnog izlaženja.

O razlozima za stavljanje na dnevni red teme Konferencije o položaju srpskog naroda u Crnoj Gori, čućemo direktno iz Podgorice od predsednika Srpskog nacionalnog vijeća Crne Gore Momčila Vuksanovića, jednog od organizatora i predsedavajućeg skupa.

Od ostalih sadržaja u emisiji videćemo i kako je protekao ovogodišnji Međunarodni festival dokumentarnog filma „Beldoks", koji se već 11. put održava u našem glavnom gradu, a u kome učestvuju i srpski filmski stvaraoci iz dijaspore i regiona. Događaj je pratila novinarka Marija Cvijić.

Dopisnica RTS-a iz Kanade Branka Dikanović Trbojević izveštava o donatorskoj večeri u Torontu na kojoj su prikupljena sredstva za pomoć porodicama veterana iz ratnih operacija na Kosovu i Metohiji, u vreme agresije NATO pakta na našu zemlju krajem devedesetih prošlog veka.

Reprizu emisije možete pogledati u utorak, 15. maja u 13.05 na RTS Svet.

Urednik i voditelj emisije Miroslav Karlica.

Reditelj Ernestina Gligorijević.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво