Srbija na vezi, RTS Svet, 18.55

Gosti emisije "Srbija na vezi" su umetnički par iz Pariza, muzičar Stanko Marinković i francuska šansonjerka Lora Prešak.

Zorica Mišić je pesnikinja i potpredsednica srpsko-kanadskog Udruženja književnika Desanka Maksimović iz Toronta. Nedavno je promovisala svoju drugu zbirku poezije Nepregledi, ali i govorila i o planovima i jubileju udruženja.

Članovi folklornog ansambla Šumadija iz Milvokija, u američkoj saveznoj državi Viskonsin, su spektakularnim koncertom obelezili 50 godina postojanja i rada. Gostovali su i drugi ansambli iz više mesta SAD i Kanade. Iz Milvokija izveštava Aleksandar Žigić.

Iz Medijske mreže srpske dijaspore izdvajamo emisiju Srbi sa Petog kontinenta, urednika Dragana Gavrilovića. Videćete ekskluzivni intervju sa Vladimirom Pištalom, koji je promovisao u Melburnu svoju novu knjigu Sunce ovog dana - pismo Andriću.

Milica Jotov sredinom 90-tih odlazi u Japan, jer joj je suprug postao deo fudbalskog tima Džef Junajted. Kako izgleda njen život u dalekom Japanu, kako su je prihvatili Japanci i kako je ona zavolela njihovu kulutru videćete u emisiji Srbija na vezi-portreti.

Urednik i voditelj emisije Boban Kovačević

Reditelj Ernestina Gligorijević

broj komentara 0 pošalji komentar