Magazin Srbije na vezi

Sa 10. Festivala srpske kulture u Istri izveštavamo iz Pule, Labina, Rovinja i Fažana... Budite uz RTS SVET u 20.40 sati. Za teritoriju Amerike i Australije Magazin emitujemo u četvrtak u 02.00 i 13.00 po srednjoevropskom vremenu.

Specijalno za "Magazin Srbija na vezi" govore domaćini, Milan Rašula, predsednik Županijskog vijeća srpske nacionalne manjine Istarske županije i Boris Miletić gradonačelnik grada Pule.

Gost u studiju je Miodrag Jakšić, predsednik Matice iseljenika Srbije i jedan od osnivača Festivala srpske kulture u Istri.

Jedan od najvećih stručnjaka u svetu, onkolog, hematolog i klinički farmakolog, profesor doktor Nadežda Basara, sa Klinike u Flensburgu u Nemačkoj, specijalno za našu emkisiju govori - zašto kanabis i metadon ne leče rak.

O velikom problemu današnjice, prekomernoj upotrebi mobilnih telefona i društvenih mreža, pre svega među tinejdžerima, govori gost emisije, stručnjak za ovu oblast - doktor Slobodan Švrakić, adiktolog. Posle završenog Medicinskog fakulteta u Beogradu, 25 godina usavršavao se i radio na prestižnim američkim klinikama, pre svega u Teksasu, a svoje dragoceno iskustvo danas koristi u lečenju bolesti zavisnosti u Srbiji.

Gosti emisije su i balerine, koje nas ovih dana predstavljaju na svetskoj Plesnoj olimpijadi u Moskvi, iz Baletskog centra AB DANCE, sa originalnom koreografijom sa takmičenja. Njih prati Evgenija Veda, nekada ruska balerina a danas predsednica Balkanske plesne alijanse i predstavnik Svetske plesne olimpijade koja se održava u Moskvi.

U muzičkom delu emisije nastupiće Milan Đurđević i "Neverne bebe" slaveći tako 25 godina rada i sa nama u studiju.

Momci i devojke iz AKUD "Španac" i njihov koreograf Miloš Sikimić predstaviće se Igrama iz Šumadije, najavljujući turneju u regionu i svetu.

Urednik Suzana Gvozdenović Puzović

Muzički urednik Branka Lolić

Reditelj Dragica Gačić

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво