Srbija na vezi - region, RTS Svet, 18.55

Rešavajući kvadraturu kruga u istoimenoj emisiji koju snima već punih šesnaest godina, novinar Branko Stanković je, između ostalog, zabeležio i život Srba u nekoliko zemalja regiona. Pored utisaka sa tih putovanja koje će podeliti sa nama, Branko će u emsiji "Srbija na vezi" komentarisati i pisanje štampe srpskih zajednica iz regiona.

Predsedničke izbore u Crnoj Gori, za našu emisiju komentariše podgorički novinar Matija Nikolić.

Od 19. do 29. aprila u Istri se održava 10. festival srpske kulture. Kako će izgledati ovogodišnji, jubilarni program reći će nam predsednik Veća Srba istarske županije Milan Rašula.

U Vukovaru je nedavno promovisana knjiga politikologa Čedomira Višnjića Vreme sporta i razonode...Titina Hrvatska i njeni Srbi 1951.-1971.

"U toj relaciji između beogradske ekavice i ličke varijante imena Tito nalazi se i sadržaj ove knjige i njene poruke", kaže autor. Mi dodajemo da je glavna ličnost ondašnji hrvatski, uticajni političar u SFRJ Vladimir Bakarić. Promociji knjige, prisustvovale su kolege iz Tv produkcije ZVO Vukovar.

Kroz izložbu Iz prošlosti jedne porodice Osijek-Petrinja-Beograd u Etnografskom muzeju u Beogradu, koleginica Marija Cvijić pripremila je priču o dva veka uglednih srpskih porodica poreklom iz Hrvatske Tomić i Radanović.

Urednici Miroslav Karlica i Nada Vukelić

Reditelj Ernestina Gligorijević

broj komentara 0 pošalji komentar