Srbija na vezi, RTS Svet, 18.55

Budite sa Srbijom na vezi! Pratite našu emisiju, očekuju vas zanimljive sudbine i važne teme...Muzikom opijaju braća Teofilovići.

Marija Stojanović rođena je u Trsteniku. Bila je kapiten reprezentacije Srbije u boksu. Učestvovala je na više evropskih prvenstava u Holandiji i Rumuniji, kao i na svetskom prvenstvu u Kini. Danas živi u Berlinu i profesionalno se bavi boksom. Prilog Mirajane Raičević Tasić.

Zadatak svake kulturne politike je da sačuva ono što je nasleđeno, i očuvano preda budućoj generaciji. Zato je ministartsvo kulture i informisanja posvetilo veliku pažnju pitanju ćirilice: od ugradnje mera njene zaštite u nacrt desetogodšnje strategije kulturnog razvoja, preko akcije "Negujmo srpski jezik", do predloga izmena i dopuna Zakona o pismu, koji bi uskoro trebalo da se nađe u republičkom parlamentu. Prilog Natalije Sinanović.

Sedamdesetosmogodišnji Dragoslav Glavinjić iz Užica, jedan je od poslednjih samoukih majstora koji izrađuje i rezbari gusle. Najveća želja mu je da umeće izrade i rezbarenja gusli prenese na mlađe. Njegov dar i ljubav prema porodičnoj tradiciji, nasledila je samo najstarija dvadesetčetvorogodišnja unuka Ivana Ivanović.

Ove godine obeležavaju dve decenije od kada su snimili prvu muziku numeru. Njihovi glasovi se čudesno upotpunjuju i prenose duh nekih prošlih vremena, tradicije i srpske kulutre. Muzički gosti braća Teofilović.

Urednik i voditelj emisije Boban Kovačević

Reditelj Ernestina Gligorijević

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво