Nina u Beču boksuje za WBC pojas

Naša bokserka Nina Radovanović (devojačko Stojanović) 7. aprila u Beču boksuje za WBC internacionalni pojas. Za titulu se bori sa Evom Voraberger, koju je 2015. pobedila, osvojivši tri titule u istom meču.

Sportsku karijeru započela je u kik boksu, u Crvenoj Zvezdi i kao reprezentativka, zabeležila brojne uspehe, a najveće priznanje je srebro na Svetskom juniorskom prvenstvu.

Prvi put obrela se u olimpijskom boksu na državnom prvenstvu 2010. i osvojila zlato. Nakon toga, pozvana je da boksuje za Srbiju. Učestvovala je na evropskom prvenstvu i svetskom u Kini.

2014. debitovala je kao profesionalac i do sada imala 12 pobeda i samo jedan poraz.

Najveći uspeh je pobeda u 2015. Austriji, protiv tadašnje šampionke sveta. U tri verzije, u 10 rundi savladala je i oduzela tri titule koje je u istom meču branila.

Jedan od važnijih mečeva bio je u Meksiku, u gradu Toreon, za WBC pojas. To je najvažniji svetski i najprestižniji pojas u svetu boksa.

U Beču je 7. aprila očekuje važan meč, gde će boksovati za upražnjen pojas sa nekadašnjom svetskom šampionkom Evom Voraberger koju je pobedila 2015. i osvojila tri pojasa.

"Ona je izrazila želju da se bori sa mnom i da to bude revanš koji je tražila te godine, 2015, kada sam je pobedila. Verujem da će to biti jedna od borbi koja može biti prekretnica u mojoj karijeri, jer kao što je poznato, WBC verzija je jedna od tri najprestižnije i najvažnije u svetu profesionalnog boksa", kaže za RTS Nina Radovanović.

Njena želja je da predstavlja Srbiju na Evropskom prvenstvu za žene u olimpijskom boksu u Poljskoj koje će se održati od 10-19. maja.

Nina ima i svoj klub gde se bavi trenerskim poslom, i na četvrtoj je godini Fakulteta za sport.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво