Srbija na vezi, RTS Svet, 18.55

Srpska zajednica iz SAD-a, Toronta, Praga, Bazela...javlja novosti za "Srbiju na vezi". Budite uz RTS Svet, večeras u 18.55, reprizni termin emisije u petak, 30. marta u 13.05.

U američkoj saveznoj državi Indijani, članice Kola srpskih sestara imaju običaj da naprave svetkovinu, kada pripreme veliku količinu pita, koje vole i Srbi i Amerikanci. Njihova prodaja pomaže i crkvenoškolskoj opštini Sveti Sava u Merilvilu. Izveštava Aleksandar Žigić.

U Torontu je održana promocija književnog dvobroja časopisa Ljudi govore. U Generalnom konzulatu Republike Srbije ovom prilikom bilo je dosta Kanađana, umetnika, čije su slike takođe predstavljene u časopisu. Izveštava Branka Dikanović Trbojević.

Gost emisije Srbija na vezi je pesnikinja iz Praga Jelena Ćirić, od koje ćemo, između ostalog, saznati i šta to u narednom periodu priprema udruženje Lastavica iz Praga.

Za KUD Dobrosav Radovanović-Kikac iz Bazela, ovo je jubilarna godine. Društvo obeležava pola veka tradicije i postojanje. Svoj prvi koncert održaće u Beogradu, a zatim sledi svečanost i u Bazelu u novembru ove godine. O prvom koncertu u Beogradu izveštva naš stalni dopisnik iz Švajcarske Anđelka Krasojević.

U Beogradu u Matici iseljenika Srbije održana je najava manifestacije Dani srpske kulutre u Istri. Program je predstavio Milan Rašula predsednik Vijeća srpske nacionalne manjine Istarske županije.

Veliku ulogu pri osnivanju Medicinskog fakulteta imali su naši lekari koji su se školovali u Francuskoj. Devedeset i osam godina kasnije, međunarodna saradnja je i dalje izuzetno važna. Ove nedelje predavanja na fakultetu na kojem je diplomirao, održao je doktor Predrag Bjelogrlić, profesor Univerziteta u Sent Endrusu u Velikoj Britaniji.

Urednik i voditelj emisije Boban Kovačević

Reditelj Ernerstina Gligorijević

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво