Magazin Srbije na vezi, RTS Svet, 21.00

"Magazin Srbije na vezi" ugostiće mladu srpsku bokserku Ninu Radovanović, Anu Joković, potpredsednicu Košarkaškog saveza Srbije, Katarinu Lancrat Tomanović, umetnicu u kviling tehnici...Saška Janković uživo peva za vas! Emisiju možete pogledati i na RTS2 u subotu, 31. marta u 11.30.

Nina Radovanović, je vlasnica tri WBC pojasa u profesionalnom boksu. Kao profesionalac je debitovala 2014. godine i od tada ostvarila 12 pobeda i doživela jedan poraz.

U Beču, 7. aprila, Nina boksuje za WBC internacionalni pojas protiv Eve Voraberger. Očekuje je i Evropsko prvenstvu za žene u olimpijskom boksu u Poljskoj koje će se održati od 10. - 19. maja.

Organizacija Amici di Decani - Prijatelji manastira Visoki Dečani osnovana je u Rimu 2012. godine. Okuplja uglavnom Italijane. Cilj je briga o Srbima u enklavama na Kosovu i Metohiji, kroz humanitarni rad i kulturna dešavanja. Jedan od retkih Srba koji učestvuje u radu ove izuzetne organizacije je akademski slikar Nebojša Bogdanović koji već desetak godina živi i radi u Firenci.

I ove godine, Srbija će kroz košarkaške kampove ugostiti mnoge mlade talente iz zemlje i dijaspore. Ana Joković, potpredsednica Košarkaškog saveza Srbije, govoriće o trenutnoj situaciji u našoj ženskoj košarci, negovanju i angažovanju talenata, mogućnostima da se deca iz dijaspore uključe u naše klubove i nacionalni tim.

Katarina Lancrat Tomanović radi filigran od papira. Radi se o sve popularnijoj quilling tehnici. Koliko je "teško" ili „lako", baviti se ovom umetnošću, Katarina će demonstrirati u studiju Magazina, izradom - uskršnjih jaja!

"Pesmom za tebe" Saška Janković je oduševila na ovogodišnjoj Beoviziji. Uživo, u pratnji Pophora „Krsmanac", Saška nastupa u Magazinu Srbije na vezi.

Urednice emisije Jelena Đorđević Popović i Mirjana Nikolić

Muzički urednik Branka Lolić

Reditelj Dragica Gačić

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво