"Stara Raška" iz Kanade obraduje na stotine mališana

Srpsko-kanadska fondacija "Stara Raška", od svog osnivanja, 2004. godine, svakog Božića obraduje paketima i novčanim prilozima nekoliko stotina dece na jugu Srbije. Nedavno su organizovali tradicionalni humanitarni godišnji banket i proslavili slavu Sveti Simeon Mirotočivi.

Domaćini, volonteri i članovi fondacije Stara Raška, pobrinuli su se da ovaj humnitarni banket bogatog programa, obezbedi i deo sredstava potrebnih za pomoć najmlađima.

Bila je i slava. Sečenju slavskog kolača prisustvovala je i porodica kumova Dragana i Jelenko Tubić i njihovo šestoro dece.

Svi u sali već znaju, ovog Božića 600 mališana u Prijepolju, Priboju, Novoj Varoši, Sjenici dobilo je po 100 dolara, dok je 8500 dolara upućeno deci Kosova i Metohije, a 7000 manastiru Zagrađe.

Fondacija se finansira redovnom članarinom i donacijama, a među najvećim donatorima su predsednica fondacije Dragana Varaklić i njen suprug Goran, vlasnik uspešne kompanije, i sami rodom iz Raške oblasti.

„Imamo veliki broj donatora koji nisu zvanično članovi, ali koji stalno donose pomoć i šalju je u Srbiju. Stara Raška je jedna od najvećih organizacija, postojimo već 15 godina, a nadam se da ćemo postojati još dugo, dugo za dobrobit naše dece i svih onih kojima je pomoć potrebn", kaže Gojko Roglić, potpredsednik Stare Raške.

Program je bio u znaku istorije Raške i Nemanjića. Ljiljana Marković iz Srpskog pozorišta čitala je tekst o Ani, ženi Stefana Nemanje. Snežana Petrić pevala je pesmu o kralju Dragutinu, a svi zajedno podsetili da je potrebno pomoći opstanak našeg naroda na tom prostoru.

Članovi Kulturno-umetničkog društva Oplenac, izveli su niz različitih koreografija, i , kao i uvek, doneli osmehe na lica prisutnih gostiju. Među gostima su bili i predstavnici sestrinskih humanitarnih organizacija Srpske bratske pomoći, Dobročinstva Jovan Dučić i Malog sveta Kanada.

"Rodila se još jedna organizacija koja će pomagati decu, studente, tako da ne možemo reći da smo se istrošili, idemo dalje, po onoj staroj: Naše je samo ono što podelimo sa drugima", kaže Roglić.

Predstavnici Malog sveta uručili su ček pomoći, a to su, ne po prvi put, učinili i brojni prijatelji Stare Raške.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво