Magazin Srbije na vezi, RTS SAT, 21.05

U Velikoj Britaniji je počeo jubilarni, deseti, Srpski mesec, u Minhenu slede Dani Balkana, u basketu 3x3 srpski timovi i dalje stvaraju magiju pod koševima...Budite uz "Magazin Srbije na vezi", večeras na RTS SAT u 21.05, i na RTS2 u subotu, 3. februara, u 11.30.

Da biste poverovali da je rak izlečiv, i dobili dodatnu motivaciju u borbi protiv ove opake bolesti, morate biti dobro informisani i svesni značaja prevencije u očuvanju zdravlja. U saradnji Radio-televizije Srbije i Ministarstva zdravlja počela je nacionalna kampanja "Rak je izlečiv".

Šta kampanja podrazumeva i koliko su Srbi svesni značenja prevencije kada je zdravlje u pitanju, u studiju Magazina govore prim. dr sci. med. Tomislav Stefanović, upravnik Bolnice za ginekologiju i akušerstvo KBC „Zemun", i koleginica, novinar RTS, Ana Stamenković.

Zvanično je prošla sezona bila najuspešnija 3x3 sezona u našoj zemlji. U svetskih Top 10 igrača basketa 3x3, Srbija ima 9 predstavnika! Tim Zemuna je prošle godine u finalu Svetske lige, u Pekingu, pobedio drugu srpsku ekipu, Novi Sad! Pobednika je odlučio koš Bogdana Dragovića, koji je gost Magazina, kao i Nenad Tanasijević, koordinator za basket 3x3 Košarkaškog saveza Srbije.

Jubilarni deseti Srpski mesec u Velikoj Britaniji počeo je na Savindan i trajaće sve do 3. marta. Izuzetno značajna manifestacija koja okuplja najveći deo srpskih organizacija u Engleskoj, intelektualaca i umetnika. Sa Srbijom na vezi je Maja Džordan ispred Srpskog Saveta Velike Britanije.

O pisanju, NIN-ovoj nagradi za svoj prvi roman, životu na relaciji Italija-Srbija, govori Dejan Atanacković.

Koleginica Bojana Marković, voditelj emisije 60 najlepših pesama, objasniće kada i kako počinje internet glasanje u zemlji i inostranstvu.

Jedna od vokalnih solista koji učestvuju u ovom velikom projektu RTS-a je i Jasna Đokić. Jasna uskoro putuje u Minhen, na Dane Balkana, gde će predstavljati Srbiju. Sa Orkestrom Časlava Ljubenovića nastupiće uživo u studiju Magazina Srbije na vezi.

Svojih 30 godina karijere grupa „Legende" obeležiće - koncertima! Pred beogradski, tradicionalni, "Legende" gostuju u našem studiju.

Urednice emisije Jelena Đorđević Popović i Mirjana Nikolić

Muzički urednik Branka Lolić

Reditelj Dragica Gačić

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво