Zimski omladinski kamp u Novoj Gračanici

Za nekoliko dana počeće sa radom zimski kamp u manastiru Nova Gračanica kod Čikaga. Kamp je za samo nekoliko godina rada postao veoma popularan među omladinom za koji je sve teže naći slobodno mesto.

U manastiru Nova Gračanica, koji se nalazi na široj teritoriji Čikaga, kažu da je sve spremno za novogodišnji, zimski kamp srednjoškolaca i studenata. Iguman manastira sinđel Serafim Baltić kaže da je najveći problem ograničen kapacitet, i to zbog velikog interesovanja mladih.

Kada je u oktobru počela registracija, sva mesta su bila rezervisana već za dva dana.

„Ima ljudi kojima je za vreme praznika interesantno, ali ima puno mladih koji su našli ovde i društvo, a i dubinu toga. Napravili smo dnevni raspored, imamo i jutarnje i večernje molitve, a učimo i neke praktične stvari, kao što je npr. kako zapaliti kandilo, kako kadionicu...", kaže sinđel Serafim Baltić, iguman manastira Nova Gračanica.

Slike sa prošlogodišnjeg kampa govore da već prvi dan počinje zajedničkom večerom i upoznavanjem, kao i razgovorom o aktuelnim temama koje vodi otac Dragan Petrović iz srpske pravoslavne crkve Sveti Nikola iz Indijanopolisa.

„Biće sigurno i zimskih radosti, skijanja, sankanja, ali ovde je takva atmosfera da se mladi vraćaju, i postaju i učesnici i pomagači, koji se nekad jave i u zadnji čas sa željom da se pridruže", kaže otac Serafim.

Zimski kamp za tinejdžere u manastiru Nova Gračanica i traje od 26. do 30. decembra.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи