Srbija na vezi, na RTS SAT, u 18.55

Budite sa "Srbijom na vezi" jer večeras vas vodimo u Cirih, Čikago, Toronto...Gost u studiju Ivana Jordan, koja će nam preneti utiske sa nedavnog gostovanja u Americi. Večeras na RTS SAT u 18.55, repriza emisije u petak, 22. decembra u 13.05.

Prošlog vikenda u Švajcarskoj održana je redovna godišnja skupština Srpskog Kulturnog Saveza, koji je krovna organizacija svih Srba, koji žive i rade u ovoj alpskoj zemlji. Uz prisusustvo brojnih predstvnika klubova i udruzenja iz cele Švajcarske, izabrano je novo rukovodstvo, koje će u narednom dvogodišnjem periodu voditi ovu organizaciju. Iz Ciriha izveštava Anđelka Krasojević.

Za nekoliko dana počeće sa radom zimski kamp u manastiru Nova Gračanica kod Čikaga. Kamp je za samo nekoliko godina rada postao veoma popularan i veoma brzo se popune sva slobodna mesta. Pred početak ovogodišnjeg programa sa igumanom manastira Nova Gračanica razgovarao je Aleksandar Žigić.

Čuvena drama Iva Brešana, predstava "Hamlet u selu Mrduša Donja", postavljena je na mnogim scenama, a prošle nedelje i u ''Peper mil'' teatru u Torontu. Ekipa koju je okupio i vodi reditelj Aleksandar Saša Lukač, u okviru Teatra 10 s Lukačem, igrala je uvek pred punom salom. Iz Toronta za emisiju Srbija na vezi Branka Dikanović Trbojević.

U organizaciji Serbian Culture Networka i Balkan City magazina u Čikagu i Njujorku, u čast stogodišnjice proboja Solunskog fronta i najveće bolnice na Balkanu u Prvom svetskom ratu u Valjevu, ljubitelji srpske kulture imali su priliku da vide izložbu slika i muzički program tradicionalne srpske muzike. Gost emisije biće pop pevačica Ivana Jordan koja će nam preneti utiske sa ovog događaja u Sjedinjenim Američkim Državama.

Već decenijama veliki broj naših najboljih studenata i profesora odlazi u inostranstvo. Jedna od njih je i naučnica prof. dr Smilja Mučibabić koja je pre šest decenija doktorirala na Kembridžu. Ovih dana održana je promocija knjige o njenom životu u Domu vojske Srbije u Beogradu.

Urednik i voditelj Boban Kovačević

Reditelj Ernestina Gligorijević

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи