Srbija na vezi, na RTS SAT, u 18.55

"Beograđanke znaju" - naziv je knjige koja predstavlja zapis o jednom vremenu, sjajna priča o 18 poznatih Beograđanki koje su svoj životni stil gradile u rodnom gradu ali i širom sveta. Autorka knjige je novinarka Branka Kovačević, i sama deo srpske dijaspore dugi niz godina, živeći u Londonu. Ona je gost večerašnje emisije, na RTS SAT u 18.55. Reprizni termin u petak, 15. decembra u 13.05.

Frankfurtske "Vesti" obeležavaju 25 godina uspešnog rada. To je list koji neguje tradiciju, istoriju, kulturu, jezik i pismo našeg naroda. Već četvrt veka, on je spona između matice i dijaspore. Nedavno je dobio i svoje elektronsko izdanje. Povodom ovog značajnog jubileja, koji se proslavlja u Beogradu, vlasnik "Vesti" Dušan Vidaković govorio je za našu emisiju. S njim je razgovarala Milena Vujović.

U našem gradu, protekle nedelje je promovisana knjiga autorke dr Mile Mihajlović "Kulturno pamćenje tršćanskih Srba". Studija je predstavljena i na ovogodišnjem Beogradskom Sajmu knjiga, a plan je da obiđe ceo svet. Naša ekipa zabeležila je ovaj događaj.

U Muzeju nauke i industrije u Čikagu, upriličen je poseban program povodom novogodišnjih i božićnih praznika. Među učesnicima je bila i folklorna grupa "Srbadija" iz Merilvila. Svečanost je pratio Aleksandar Žigić.

O 50. godišnjici rada Srpske dopunske škole u Švajcarskoj, govoriće Anđelka Krasojević.

Urednik i voditelj Tanja Adamović

Realizacija Maja Mandić

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи