Magazin Srbije na vezi: Srpsko-švedskih 100

"Dovođenjem proslave Svete Lucije svake godine u Beograd, delimo svoju tradiciju negovanja svetlosti u zimskom mraku", ističe njegova ekselencija ambasador Kraljevine Švedske u Srbiji, Jan Lundin, koji je gost "Magazina Srbije na vezi", 13. decembra, na Dan Svete Lucije. Budite sa Srbijom na vezi, večeras, na RTS SAT, u 21. 05, a emisiju možete gledati i na RTS2 u subotu, 16. decembra u 11.30.

U završnici proslave prvih sto godina diplomatskih odnosa Republike Srbije i Kraljevine Švedske u Jugoslovenskoj kinoteci u Beogradu, priređena je izložba sa materijalima iz švedskog arhiva, čiji je autor istoričar Duško Topalović koji živi i radi u Švedskoj. Izložba "Srpsko-švedski diplomatski odnosi", prikazuje najznačajnije momente prijateljskih odnosa dve najveće zemlje u svojim regionima, Srbije na zapadnom Balkanu i Švedske u nordijskom regionu.

Svojevrsni performans izvodi hor Allilua uz klavirsku pratnju Milice Lundin, supruge švedskog ambasadora.

Marko Person je rođen u Geteborgu, živi u Švedskoj, poreklom je iz Srbije i već godinama radi na spajanju švedskog i srpskog naroda. U najprestižnijim časopisima, zahvaljujući njemu, Šveđani upoznaju Srbiju.

45 godina rada na sceni, muzičari i kompozitori, Vladimir Marković i Dragutin Balaban Vlada i Bajka, proslavili su koncertom uživo pre, dve godine, neumorno nastavljaju dalji rad i premijerno u našem studiju izvode autorsku pesmu Da li veruješ. "Optimističnom pesmom borimo se protiv najvećeg zla današnjice, karcinoma", kažu Vlada i Bajka.

Urednik emisije Suzana Gvozdenović Puzović

Muzički urednik Branka Lolić

Reditelj Dragica Gačić

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво