Magazin Srbije na vezi

U "Magazinu Srbije na vezi" - o novoj knjizi "Srbi u Rusiji", šta je prednost a šta nedostatak življenja u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, kakva je budućnost pravoslavlja na afričkom kontinentu, o novom Neveninom albumu i utiscima sa "Slavjenskog bazara"...Budite sa nama, večeras, na RTS SAT u 20.50, i na RTS2, u subotu, 9. decembra u 11.30.

Gost Magazina je Marko Lopušina, novinar i publicista, povodom objavljivanja nove knjige o srpskoj dijaspori - "Srbi u Rusiji".

Kao pisac i reporter, Lopušina sarađuje sa velikim brojem srpskih glasila u inostranstvu. Saradnik je SANU i Matice srpske na "Srpskoj enciklopediji", u poglavlju o iseljenicima i dijaspori. Nosilac je ordena Vuk Stefanović Karadžić za doprinos novinarstvu, srpskoj kulturi, informisanju i očuvanja identiteta Srba u dijaspori.

Iz Ujedinjenih Arapskih Emirata u emisiju se uključuje otpravnik poslova srpske ambasade u Dubaiju, gospodin Miloš Perišić. Kao ilustracija života jednog Srbina u UAE, poslužiće reportaža o Vladi Lakobriji, medijskom stručnjaku iz Novog Sada, koji već niz godina živi i radi u Abu Dabiju. Šta mu se u "pustinji" dopada a šta mu iz Srbije nedostaje?

Bračni par Janošević, Srđan i Vesna, već 30 godina živi na Sejšelima u gradu Viktorija, na ostrvu Mahiu. Otac Sergios je 2009. godine rukopoložen za sveštenika Aleksandrijske patrijaršije. On je prvi pravoslavni sveštenik u ovom delu sveta. Za Srbiju na vezi prvi put su govorili 2012. godine.

Sa protojerejem stavroforom Sergiosom Janoševićem i protinicom Vesnom, ovogodišnji susret u Beogradu desio se neposredno po povratku iz njihove prve posete Jerusalimu.

Nevena Božović, pop pevačica, osvojila je drugo mesto na na međunarodnom festivalu „Slavjenski bazar 2017." u Vitepsku, Belorusiji, koji je ujedno i najveća manifestacija ovakvog tipa u Evropi. Nevena je nastavila niz uspeha na ovom festivalu koji su pre nje imali Željko Joksimović, Jelena Tomašević, Marija Šerifović, Ivana Žigon a nekoliko decenija ranije i Radmila Karaklajić, Đorđe Marjanović.

Nevena će govoriti o uspehu singla "Jasno mi je", novom albumu, i naravno utiscima iz Belorusije. Nastupiće uživo, u pratnji Ansambla Časlava i Nikole Ljubenovića.

Budite sa nama, večeras, na RTS SAT u 20.50, i na RTS2, u subotu, 9. decembra u 11.30. Repriza na RTS SAT, u četvrtak, 7. decembra u 13 sati.

Urednice emisije Jelena Đorđević Popović i Mirjana Nikolić

Muzički urednik Branka Lolić

Reditelj Dragica Gačić

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво