Magazin Srbije na vezi

U "Magazinu Srbije na vezi" gostuju dr Smilja Marjanović Dušanić, balerina Evgenija Veda, predsednica Balkanske alijanse, slikar Naod Zorić, KUD "Dimitrije Koturović"...Budite sa nama, večeras, na RTS SAT u 21 sat. Emisiju možete pogledati i na Drugom programu RTS-a, u subotu, 18. novembra u 11.15.

Šta bismo posle 800 godina od krunisanja Stefana Prvovenčanog morali da znamo iz srpske istorije, u emisiji Magazin Srbije na vezi, govori stručnjak za srednji vek, istoričar prof. dr Smilja Marjanović Dušanić sa Filozofskog fakulteta u Beogradu.

Značajan datum u srpskoj istoriji, ta 1217. godina, kada je srpskoj državi priznat suverenitet, a Stefan izjednačen sa ostalim hrišćanskim kraljevima, bila je i tema naučne konferencije u Srpskoj akademiji nauka i umetnosti sa koje izveštava koleginica Verica Katanić.

U Japan nas vodi Sandra Milošević, solista na harmonici, koja je kao član srpske delegacije održala seminar naših igara Japancima. U ekskluzivnim snimcima iz Japana, videćemo Japance koji na odličnom srpskom jeziku pevaju naše izvorne pesme, i igraju najpoznatija srpska kola.

Gosti emisije, ruska balerina Evgenija Veda, predsednica Balkanske alijanse, u čijoj organizaciji je u Beogradu održana Druga olimpijada umetnosti i plesa na Balkanu, kao deo svetske alijanske umetnosti i plesa iz Moskve. Cilj je da se kroz pesmu i igru razvija zajedništvo prijateljskih odnosa između balkanskih zemalja i Ruske federacije.

Naši gosti, pobednici ovogodišnje Olimpijade Balkanske alijanse, izvešće nekoliko baletskih koreografija.

Gost slikar, Naod Zorić, koji živi i stvara u Kolašinu, deo svoje aktuelne izložbe izCvijete Zuzorić u Beogradu, preneće u naš studio i predstaviti najnoviju monografiju.

Gosti emisije i KUD Dimitrije Koturović, koji će uz pratnju Sandre Milošević na harmonici, odigrati Kolo iz Srbije.

Urednik emisije Suzana Gvozdenović Puzović

Muzički urednik Branka Lolić

Reditelj Dragica Gačić

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво