Srbija na vezi

Gost emisije je član Poslovnog saveta udruženja "U ime živih" prof. dr Mihajlo Rabrenović. Budite sa nama, večeras u 18.55 na RTS SAT. Repriza sutradan, u petak, 20. oktobra, u 13.05.

Srpske pravoslavne crkve u Sjedinjenim Američkim Državama postoje više od sto godina. To je slučaj sa crkvom Sveti Sava u mestu Merilvil u severozapadnoj Indijani, koja je obeležila 103 godine rada. Na svečanosti, koja je organizovana tim povodom, nastupili su tamošnji dečji hor i folklorni ansambl. Iz Indijane izveštava Aleksandar Žigić.

Emisija Američki san autora Dragana Rakonjca, koja se emituje u okviru serijala Medijska mreža srpske dijaspore, govori takođe o jednom od najstarijih pravoslavnih hramova u Americi u Indijani.

Udruženje U ime živih je sa svojim horom i orkestrom Knjaz Miloš tokom turneje po Evropi, održalo koncerte u Bernu, Parizu, Pragu i Beču, pod nazivom Veče srpske i evergrin muzike - Srbija u Evropi. Ovo udruženje ima za cilj unapređenje kulturnih i poslovnih veza Srbije sa svetom i posebno sa srpskom dijasporom. Gost emisije član Poslovnog saveta udruženja U ime živih prof. dr Mihajlo Rabrenović.

Pesnik Ljubivoje Ršumović ovogodišnji je dobitnik nagrade Lazar Vučković koja se dodeljuje u znak sećanja na tragično preminulog pesnika. Nagrada Lazar Vučković dodeljuje se za najbolju poeziju objavljenu u časopisu Stremljenja tokom jedne kalendarske godine.

Videćemo i kako je protekla promociju knjige Rokenrol u kandžama interneta  Predraga Jovanovića i Branimira Loknera, u izdanju RnR rekordsa koja je predstavljena u prostorijama Matice iseljenika Srbije u Beogradu.

Urednik i voditelj emisije Boban Kovačević

Reditelj Ernestina Gligorijević

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи