Srbija na vezi, večeras u 18.55 na RTS SAT

Gost večerašnje "Srbija na vezi" je šef Kanacelarije za mlade i dijasporu grada Niša Stevan Živković.

Četiri godine je prošlo od kada je formirana Kancelarija za saradnju sa dijasporom grada Niša. Pokrenuto je više projekata i inicijativa u pružanja pomoći dijaspori u rešavanju statusnih pitanja, uspostavljanju saradnje u oblasti kuluturi, obrazovanja i ekonomije. Gost emisije Srbija na vezi je šef Kanacelarije za mlade i dijasporu grada Niša Stevan Živković.

U Sjedinjenim Američkim Državama održana je proslava povodom 8. godina emitovanja programa Radio Avale Čikago, kao i televizijske emisije Srpska razglednica iz Amerike koja se već sedam godina emituje preko Satelitskog programa RTS-a. Naš dopisnik iz Čikaga, Aleksandar Žigić, imao je ovaj put ulogu i domaćina i reportera.

U Galeriji Srpske nacionalne akademije u Torontu, u protekla dva vikenda, organizovane su dve izložbe. Prvo aukcija slika, a potom i samostalna izložba mlade umetnice iz Beograda Marije Čolić. Iz Toronta se javlja Branka Dikanović Trbojević.

Proteklog vikenda u Beogradu održan je Kontinental kup u hokeju. Domaćin je bio hokejaški klub Crvena Zvezda iz Beograda, a učestvovali su timovi iz Turske i Islanda. Gosti emisije su predsednik hokejaškog kluba Crvena Zvezda Goran Đaković i hokejaši Pavle Podunavac i Petar Novaković.

Za oko 250 000 akademaca u Srbiji i zvanično je počela nova akademska godina. Da bi se studenti upoznali sa svim mogućnostima stipendiranja ili razmene tokom školovanja u zemlji i inostranstvu, Centar za razvoj karijere Univerziteta u Beogradu organizovao je sajam stipendija pod nazivom Stipendija i ja. Predstavili su se univerziteti, fondacije,
kompanije, ambasade SAD, Velike Britanije, Grčke, Koreje, Češke....

Repriza emisije je u četvrtak, 6. oktobra, u 13.05.

Urednik i voditelj emisije Boban Kovačević

Reditelj Ernestina Gligorijević

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво