Magazin Srbije na vezi: Dečja kreativnost

"Magazin Srbije na vezi", u prvoj nedelji oktobra govori o dečjoj kreativnosti na delu, o početku školske godine u srpskim školama u Atini i Katedri za srpski jezik na Filozofskom fakultetu u glavnom gradu Grčke, Matici iseljenika, kao najstarijoj organizaiji u Srbiji koja se bavi saradnjom sa srpkim iseljeništvom u svetu. Budite večeras sa nama, na RTS SAT u 18.50 i u subotu, 7. oktobra na RTS2 u 11.30.

Gosti emisije, Miodrag Jakšić, predsednik Matice iseljenika Srbije, i pisac za decu, kao i Uroš Petrović, dobitnik najvećeg priznanja u književnosti za decu, nagrade Neven i autor Dobre igračke koja je osvojila najviša priznanja u zemlji i svetu.

Profesorka srpskog jezika Biljana Turanjanin, javiće se iz Atine sa izveštajem o početku školske godine u dopunskim školama na srpskom jeziku u glavnom gradu Grčke, kao i na Katedri za srpski jezik na Filozofskom fakultetu u Atini, gde je sve veći broj studenata Grka.

Deca iz radionice akademskog slikara Ivana Kocića, pokazaće kako se prave vrhunska umetnička dela od starih igračaka, na mini radionici u studiju.

Muzički sastav Stupovi predstaviće novi CD i spotove u kojima deca, glumci, pevači, sportisti, umetnici ..., učestvuju u obnovi Nemanjićke svetinje, Manastira Đurđevi stupovi u Rasu, kod Novog Pazara.

Urednik Suzana Gvozdenović Puzović

Muzički urednik Branka Lolić

Reditelj Dragica Gačić

broj komentara 0 pošalji komentar