Srbija na vezi - region

Emisija "Srbija na vezi – region" i ovog ponedeljka donosi novosti vezane za aktuelni položaj i probleme Srba u susednim zemljama, ali i šire. Gosti u studiju su predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Republike Srbije, mr Ivan Kostić i autorka dokumentarnog filma "Zločin bez kazne - Stradanje Srba u Podrinju" Slađana Zarić. "Srbija na vezi", večeras na Satelitskom programu u 18.55, repriza u utorak, 3. oktobra u 13. 05.

Iz emisije izdvajamo razgovar sa predsednikom Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Republike Srbije Ivanom Kostićem o njegovom viđenju aktuelnih dešavanja u regionu, posebno kada je u pitanju srpska zajednica u susednim zemljama, odnosima matice prema Srbima u regionu i dijaspori, kao i pravcima delovanja samog Odbora u narednom periodu.

Videćemo i kako su protekli ovogodišnji, tradicionalni Ćorovićevi susreti istoričara i pisaca u Bileći i Gackom, o čemu su priču pripremili i poslali kolege iz Javnog medijskog servisa Republike Srpske.

Gošća u studiju je i autorka dokumentarnog filma Zločin bez kazne - Stradanje Srba u Podrinju Slađana Zarić, filma koji će se na prvom kanalu RTS-a premijerno prikazati u četvrtak, 05. oktobra, dan pre izricanja presude komandantu muslimanskih jedinica optuženog za navedene zločine Naseru Oriću.

Urednici emisije: Milena Vujović i Miroslav Karlica

Reditelj: Ernestina Gligorijević

broj komentara 0 pošalji komentar