"Srbija na vezi"...večeras

Večeras o drugom svesrpskom privrednom sajmu u Cirihu EKSPO 2017, krosu RTS-a u dijaspori, humanitarnim akcijama, važnim godišnjicama i vrednim članovima srpske zajednice u rasejanju...Budite sa "Srbijom na vezi", večeras, na RTS SAT u 18.55. Repriza emisije u petak, 26. maja u 13 sati.

Udruženje srpskih privrednika Švajcarske, a uz podršku Privredne komore Srbije, organizuje u Cirihu Drugi Svesrpski samit poslovne i akademske dijaspore "EKSPO 2017" od 2. do 4. juna. Reč je o manifestaciji koja okuplja sve grane privrede i ima za cilj susrete sa najznačajnijim proizvođačima, trgovinskim lanacima, uvoznicima i distributerima iz Švajcarske i poslovnim ljudima našeg porekla iz celog sveta.

Humanitarna organizacija Naši Srbi u Čikagu je relativno nova organizacija i njome rukovodi rođena Beograđanka Keti Fanslov, koja već godinama živi u Americi i bavi se humanitarnim radom. Na dobrotvornom događaju koji je ova organizacija održala u svečanoj sali Sabornog hrama u Čikagu prikupljena su sredstva za pomoć srpskim familijama na Kosovu.

Na hipodromu u Sremskoj Mitrovici 20. aprila 1991. godine održan je prvi Kros Radio Beograda. Od tada do danas Kros RTS-a postao je značajna manifestacija na kojoj se okupljaju atletičari iz zemlje i inostranstva. Od 7. aprila 2001. godine zaživeo je i Kros RTS-a u dijaspori. Gost emisije osnivač Krosa RTS-a Stevan Kovačević.

Gost emisije Srbija na vezi je Jelena Ćirić, po struci pravnik, po vokaciji pesnik. Nagrađivana na festivalima poezije, član kluba Miloš Crnjanski, Lastavica, umetničke grupe Arte. Živi i radi u Pragu.

Za godišnji koncert Akademije srpske narodne igre iz Toronta tražila se karta više, a na pozornici Rouz teatra u Bremptonu su se, pored svih ansambala i orkestra društva, kao prijatelji i gosti pojavili i Jelena Tomašević i Ivan Bosiljčić. Iz Torotna se javlja Branka Dikanović Trbojević.

Gordana Peković Laković jedan je od najaktivnijih članova srpske zajednice u Kanadi. Imala je ključnu ulogu u prikupljanju sredstava za preimenovanje Barlington strita u Hamiltonu u Bulevar Nikole Tesle. Sada tu deonicu puta krasi 19 putokaza sa Teslinim imenom. Nedavno je posetila rodni Beograd, a sa njom je razgovarala koleginica Vanja Vasić.

Urednik i voditelj emisije Boban Kovačević

Reditelj Ernestina Gligorijević

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво