Magazin Srbije na vezi: Znanjem u budućnost

Koliko smo spremni da znanjem i veštinama idemo u budućnost i kada će započete reforme biti vidljive, u "Magazinu Srbije na vezi" govori prvi čovek prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, ministar u Vladi Srbije, gospodin Mladen Šarčević, kao i tome, kako danas funkcionišu škole na srpskom jeziku u inostranstvu i kakva će uloga države biti u buduće. Emisija je na RTS SAT večeras u 21 sat, i na RTS2 u subotu, 29. aprila u 11.30.

O jednoj od najvećih škola u srpskom rasejanju, Sveti Sava u regiji Kičener Vaterlo, u Kanadi, i načinu na koji ona uspešno radi već 20 godina, izveštava dopisnik RTS-a Branka Dikanović Trbojević.

Memorandum o saradnji škola iz regiona koji je nedavno potpisan na inicijativu Beograda, omogućiće njihovo učešće u zajedničkim projektima koje podržavaju evropski fondovi, razmenu nastavnih, kulturnih i sportskih sadržaja, zajedničke manifestacije, a prvi zajednički projekat učenika je rok koncert najavljen za početak septembra.

"Učenjem pravim vrednostima u cilju očuvanja mira - kako na Balkanu tako i u celoj Evropi - glavni je cilj", istakao je Silvano Marseljo, predsednik Evropske asocijacije nastavnih kadrova, učestvujući na ovom skupu.

Vladimir Marković i Dragutin Balaban, Vlada i Bajka, prvi akustičari na beogradskoj sceni, drugari od najranijeg detinjstva, gosti su Magazina Srbije na vezi, a uživo u studiju, s gitarama, izvešće svoj prvi prepev svetskog hita The Sounds of silence, ili Zvuk tišine, i tako najaviti veliki koncert u Beogradu 12. maja.

KUD Dukati iz Kragujevca predstaviće originalne folklorne nošnje koje sami izrađuju, i izvesti Igre iz okoline Lepenice.

Urednik emisije Suzana Gvozdenović Puzović

Dežurni urednik Marija Cvijić

Reditelj Vladimir P.Petrović

Muzički urednik Branka Lolić

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво