Srbija na vezi

Centralni savet Srba u Nemačkoj u saradnji s Upravom za dijasporu pri Ministarstvu spoljnih poslova i organizacijama učesnicima u projektu, održao je konferenciju za medije kojom je upoznao javnost sa svojim radom i projektima. Istovremeno Centralni savet želi da pokrene inicijativu oko obeležavanja 50. godišnjice zvaničnog početka ekonomske migracije iz SFRJ za Nemačku. Više o toj temi u emisiji "Srbija na vezi", večeras na RTS SAT u 18.55. Repriza emisije u petak, 24. marta u 13.05.

Nagrađeni učenici na konkursu za najbolje literarne radova učenika srednjih škola u Republici Srpskoj na temu: Šta to Srbija treba da zna o meni biće gosti emsije Srbija na vezi. Inače, Konkurs je bio raspisan povodom Dana državnosti Republike Srbije, o nosioci su bili Republički pedagoški zavod Republike Srpske i Generalni konzulat Republike Srbije u Banjaluci.

Već dvadesetak godina Novine Toronto nedeljno objavljuju vesti iz Srbije, Kanade i sveta i prate život srpske zajednice u Ontariju. Osnivačima su Novine jedini posao a rade ga bez finansijske podrške kanadske ili srpske vlade. Od kanadske države dobili su zahvalnicu za doprinos u očuvanju nacionalnog identiteta, a od Ministarstva za dijasporu Zlatnu značku. Nedavno je iz štampe izašao jubilarni 1500-ti broj.

Ovo je period kada se u srpskoj zajednici u Americi dešava manji broj aktivnosti zbog Uskršnjeg posta. Ipak naši ljudi posećuju tamošnje hramove gde se održavaju posebne liturgije. Aleksandar Žigić će nam javiti kako su protekle službe u Lilandu u Čikagu i u crkvi Sveti Sava u Merilvilu u Indijani.

Muzički gost emisije violinista Duško Jovanović koji živi i radi u Nemačkoj i koji će predstaviti novi ce de u izdanju PGP RTS.

Urednik i voditelj emisije Boban Kovačević

Reditelj Ernestina Gligorijević

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи