Gledaćete...u "Srbiji na vezi"

Srbija na vezi sa Čikagom, Kamberom, Moskvom... Gosti emisije su lauerati nagrade fondacije "Mladen Selak" prof. dr Slobodan Unković i novinarka RTS-a Natalija Sinanović, kao i dirigentkinja hora KUD "Branko Cvetković" Ivanka Stojkov. Emisija je večeras na RTS SAT u 18.55, reprizni termin sutradan, u petak, u 13.05.

U Čikagu je obeležena sedma godišnjica rada Radio Avale i šest godina TV emisije Srpska razglednica iz Amerike. Prisustvovali su predstavnici Generalnog konzulata Srbije, lideri srpskih organizacija i poslovni ljudi, a održan je i kulturno-umetnicki program. Iz Čikaga izveštava Aleksandar Žigić.

U dalekoj Australiji u Kamberi, predstavnici srpske zajednice ragovarali su sa zvaničnicima u federalnom Parlamentu. Iz Kambere izveštava Dragan Caran.

Na 162. godišnjicu rođenja velikog naučnika Mihajla Pupina, u njegovom rodnom Idvoru održani su 37. Oktobarski susreti pronalazača i dodeljene nagrade fondacije Mladen Selak najuspešnijim pojedincima. Gosti emisije su lauerati prof. dr Slobodan Unković i novinarka RTS-a Natalija Sinanović.

Tradicionalne Međunarodne susrete pisaca u Beogradu organizovalo je 53. put za redom Udruženje književnika Srbije, uz učešće više desetina poslenika pisane reči iz dvadesetak zemalja. Pored naših uglednih književnika iz Matice, učestvovali su i pisci iz sprske dijaspore, koji su imali posebno veče u Velikoj sali Udruženja književnika Srbije.

Iz Grčke se javlja reditelj Boško Savković koji će najaviti gostovanje u Austriji u organizaciji Srpskog kulturnog foruma iz Beča. Ova srpska organizacija u godini jubileja ugostiće našeg umetnika 20. oktobra, a biće prikazan film U početku beše reč i predstavljena knjiga Miroslavljevo jevanđelje.

U Moskvi je održan Međunarodni festival očuvanja tradicionalnih duhovnih vrednosti pod nazivom Vekovima vezujuća nit, pod pokroviteljstvom Ruske federacije. U Moskovskom gubernijskom teatru čast da nastupa i ove godine imao je hor KUD Branko Cvetković. Gost dirigentkinja hora Ivanka Stojkov.

Urednik i voditelj emisije Boban Kovačević

Reditelj Ernestina Gligorijević

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи