Magazin Srbije na vezi

Japan nazivaju i Zemlja izlazećeg sunca, i već kada to izgovorite zvuči predaleko i nedostižno. U novom izdanju, večeras na RTS SAT u 18.45 "Magazin Srbije na vezi" približava zemlju trešnjinog cveta...Emisiju možete pogledati i na Drugom programu RTS-a u petak, 25. marta u 19 sati.

Gosti Magazina su oni koji svojom pričom i sopstvenim primerom dokazuju da naše dve zemlje, kao prilično različite kulture, ipak neguju iskreno prijateljstvo i pružaju značajnu podršku jedna drugoj.

U studiju Magazina Srbije na vezi biće Dragan Milenković Japanac, novinar i publicista koji je dugo živeo u Japanu a na ovim prostorima sigurno neko ko je najviše pisao o Japanu.

Iz Tokija ćemo čuti ambasadara Srbije u Japanu, Nebojšu Glišića.

Gosti su i studenti japanskog jezika, stipendisti japanske vlade, Darko Pavlović i Kosta Miladinović koji će dati svoju perspektivu života u Japanu. Sa njima u studiju i Kajoko Jamasaki Vukelić, profesorka sa Odseka za japanologiju Filološkog fakulteta u Beogradu.

Miško Plavi je među muzičarima sa ovih prostora koji takođe ostvaruju posebnu vezu sa Japanom. O svojim iskustvima vezanim za Japan i japansku kulturu, koncertnoj turneji, uz vrlo posebnu "japansku" verziju numere "Ti i ja, i Sena", sa Srbijom na vezi i Miško Plavi.

U emisiji nemojte propustiti ni Mateju Matića, učenika trećeg razreda gimnazije, i njegov pobednički besednički govor srpskog epa - na japanskom!

Plesom do Japana idemo uz plesni studio Amadeus iz Požarevca.

Ljiljana Bulić, rođena u Beogradu, preko 18 godina živi u Frankfurtu a svira taiko bubnjeve, japanski tradicionalni instrument.

Odgovorni urednik Programa za dijasporu, Tatjana Ćitić, prošle nedelje boravila je u Francuskoj, u Lionu, na Danima Frankofonije. Srbija je bila počasni gost. Bila je to prilika za susret matice, dijaspore i domaćina Francuske, za dogovore i realizaciju novih vidova saradnje, i podsećanje na istorijsku i kulturnu povezanost dva naroda. O detaljima posete, Tanja Ćitić u studiju Magazina.

Predstavićemo nastavne programe Fakulteta za fizičku kulturu i Vojne akademije, i pojasniti uslove upisa za potencijalne brucoše iz dijaspore.

Urednica emisije Jelena Đorđević Popović

Reditelj Ernestina Gligorijević

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво