Učenici snimili film o Svetom Savi

Dom učenika "Aleksa Dejović" nije samo mesto namenjeno smeštaju i ishrani đaka koji se školuju u Beogradu. Profesori i učenici su rešili da probaju nešto novo, a njihov rad je rezultirao filmom o Svetom Savi.

Dom učenika srednjih škola Beograd je ustanova koja se bavi smeštajem i ishranom učenika koji dolaze iz cele Srbije na školovanje u Beograd.

Međutim, Dom učenika Aleksa Dejović je malo drugačiji.

„Naš posao nije samo da obrazujemo, već i da vaspitavamo, a to je i čar ovog posla. Dati tradicionalan pristup vaspitanju dece, čini nas sve ponosnim", kaže profesor Branislav Lekić.

Profesor Branislav je, zajedno sa svojim učenicima, rešio da proba nešto novo.

„„Došli smo zajednički na ideju, osetivši njihov senzibilitet i volju da se uradi nešto novo, a da se na neki način dotaknemo tradicionalnog pristupa u prikazivanju života i dela našeg prosvetitelja Save", kaže profesor.

Snimili su film.

Scenario za film Priča o ljubavi napisan je po knjizi Brojanica Svetog Save.

„Reč je o Svetom Savi, o njegovom životu i monaštvu, njegovoj želji da služi Bogu, protivljenju njegovih roditelja, ali on je uspeo u svojim namerama", kaže Violeta Mihajlovska.

„To je priča o ljubavi i koju je dobrobit Sveti Sava učinio za srpski narod. Igram njegovog oca, bilo je to jako lepo iskustvo", kaže Vladimir Jorgić.

Iako su radili u skromnim uslovima, uživali su i, kažu, zadovoljni su svojim projektom.

„Veliki entuzijazam s jedne strane profesora i sa druge nas da uspemo da napravimo ovaj projekat najbolje što možemo", kaže Dejan Spasenić.

„Bilo je teško. Ali pošto smo se svi uklopili, bilo nam je i zabavno i nije bilo naporno", iskrena je Dunja Milkov.

„Mislim da je svima bio težak zadatak da se svako unese unese u svoju ulogu, ali smo uspeli i prošlo je onako kako smo očekivali", zaključio je Vladimir.

„Jednostavno - uživao sam i uživali smo u svakom trenutku rada i posvećenosti samom projektu, a vidi se i rezultat", kaže profesor Branislav.

Ostavili smo ih da se dogovaraju i rade na novim projektima, a obećali su da će nas obavestiti o novostima.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво