Zajedno možemo više

"Pomozimo Ani da nastavi da piše" naziv je akcije Programa za dijasporu RTS-a za pomoć mladoj pesnikinji Ani Ilić iz Vladičinog Hana, koja je obolela od Fridrajhove ataksije, retke i teške bolesti.

Emisija "Srbija na vezi" Programa za dijasporu inicirala je humanitarnu akciju za pomoć mladoj pesnikinji Ani Ilić. Akciji su se pridružili Dečji kulturni centar i Prva škola za pop i rok u Srbiji - Master Blaster studio.

Prvog dana aprila, u dvorani Dečjeg kulturnog centra u Beogradu, talenti "Master Blaster studija" održali su dva humanitarna koncerta. Celokupan prihod od ulaznica na bazi dobrovoljnog priloga namenjen je poboljšanju kvaliteta života mlade pesnikinje Ane Ilić iz Vladičinog Hana.

"Pomozimo Ani da nastavi da piše" naziv je i cilj humane inicijative, a želja je da se podstaknu ljudi dobre volje da, u skladu sa mogućnostima, pomognu mladoj pesnikinji Ani Ilić iz Vladičinog Hana kako bi u boljim životnim uslovima nastavila da piše svoju poeziju.

Ana Ilić ima petnaest godina i obolela je od Fridrajhove ataksije, retke i teške bolesti. Njena porodica je u vrlo nezavidnoj materijalnoj situaciji te je pomoć dobrotvora neophodna za specijalne medikamente, redovnu terapeutsku rehabilitaciju i dostojniji život u situaciji u kojoj se porodica nalazi.

Svoju životnu borbu, Ana Ilić ispoveda u zbirci poezije "Pod svetlom istine". Ana Ilić se i svojim stihovima bori protiv opake, neizlečive bolesti i poručuje: " Ja ću biti tu. Ja ću ostati".

Talenat i značaj njenih spisateljskih i mladalačkih napora prepoznao je domaći izdavač Laguna.

"Ana Ilić je svojim pesmama, u koje je smestila svoj mali život i životnu borbu, uspela da nadvisi sebe samu i ljudima "da lekciju" koliko su dragoceni zdravlje i normalan život", stoji u preporuci domaćih pisaca izdavačke kuće Laguna.

Od kada se saznalo za Anu i njenu hrabru borbu sa bolešću, porodicu Ilić je kontaktiralo nekoliko dobrotvora sa željom i mogućnostima da pomognu.

Urednice Srbije na vezi Lidija Radulović i Jelena Đorđević Popović zajedno sa kolegama iz dopisništva RTS-a u Vranju, animirali su javnost i u Vladičinom Hanu kao i tamošnju opštinsku vlast koja je obećala pomoć Ilićima. Jedan autobus obezbeđen je upravo za dolazak Aninih školskih drugova na koncert u Beograd.

Odlučni da Anu dodatno osnaže, da joj pomognu da nastavi da stvara i piše - članovi redakcije emisije "Srbija na vezi" (Programa za dijasporu RTS-a) su, osim kroz reportaže u programu i onlajn kampanju apelovali da se porodici Ilić pruži podrška i pomoć.

Kao i uvek odazvali su se i dobrotvori iz dijaspore. Akcija je inicijativa novinara i kao takva ima poseban značaj, ali i nosi važnu poruku da sa ovih pozicija zajedno možemo više.

Broj računa na koji je moguće uplatiti pomoć je 160 - 254 - 90, poziv na broj 54 - 102 - 0001127.0 Banka Intesa, a elektronska adresa za dodatne informacije je rphan@open.telekom.rs 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво