Читај ми!

Druženje sa Pecom Popovićem 19. novembra u Cirihu

Petar Peca Popović, novinar, publicista, muzički kritičar i urednik novina biće gost Radio Kruga iz Švajcarske, 19. novembra.

"Velika nam je čast i zadovoljstvo što će i čitalačka publika u Švajcarskoj uskoro imati priliku da upozna doajena našeg domaćeg novinarstva, koji je predstavio svoje knjige u mnogim gradovima", istakle su urednice Radio Kruga, Violeta Aleksić i Tanja Radojević.

Petar Peca Popović, srpski je novinar, publicista, muzički kritičar i urednik novina.
Rođen je 1949. godine u Beogradu. Bio je urednik časopisa Džuboks i Rok 82. Pisao je za Politiku, Politikin zabavnik, Blic, Sportski žurnal i mnoge druge časopise. Radio je za Radio Beograd i Radio 101. Kao novinar i urednik dao je veliki doprinos afirmaciji zabavne i rok muzike. Pomogao je mnogim muzičarima na početku karijere: Zdravku Čoliću, Bijelom dugmetu, grupi Azra, Ribljoj čorbi, Bajagi i instruktorima, Poslednjoj igri leptira i mnogim drugim. Po ideji Pece Popovića, 28. avgusta 1977. godine, održan je besplatan koncert Bijelog dugmeta kod beogradske Hajdučke česme. To je jedan od koncerata sa najviše posetilaca u bivšoj Jugoslaviji.

Autor je knjiga: Čuvar buvlje pijace, Tragovi u beskraju, Proleća u Topčideru, Biti rokenrol, Rokopisi, Cepter buk vorld.

Ulaz je besplatan, a mesto održavanja je Volkhaus u Cirihu (Sitzungzimmer 21).

„Donesite dobro raspoloženje i ponesite knjige koje su obavezna rokenrol lektira svake biblioteke. Čekamo vas da se družimo i kružimo kroz rokenrol vremeplov", pozivaju sve zainteresovane urednice Radio Kruga, Violeta Aleksić i tanja Radojević.

недеља, 28. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво