Читај ми!

Srpski šampion postao prvak Centralnoevropske zone u GT trkama

Srpski automobilista Predrag Šainović i te kako ima razloga za slavlje. Osim što neumorno osvaja trkačke staze širom Evrope iz dana u dan, on je krajem prošle nedelje primio šampionski pehar na svečanoj ceremonijalnoj dodeli nagrada koja je održana u Dunajskoj stredi u Slovačkoj.

Predrag Šainović je tako i zvanično postao prvak Centralnoevropske zone u GT trkama izdržljivosti i tek je drugi Srbin, posle Miloša Pavlovića, koji je uspeo da se ovenča naslovom u, kako je mnogi zovu, kraljevskoj GT seriji. Šainović ovaj uspeh slavi, ali i deli sa svojim narodom, kako u Srbiji, tako u rasejanju.

„Iako sam znao da sam postao šampion još u avgustu na Slovakija ringu, ovo je poseban doživljaj jer je pehar sad u mojim rukama, u mom srcu. Veoma sam srećan što sam u debitantskoj sezoni sa GT autom uspeo da napravim ovakav impresivan rezultat, što mi daje motivaciju da i dogodine budem među najboljima", kaže Šainović i dodaje, "ove godine sam otkrio jednu potpuno novu trkačku sferu, u kojoj postoji jaka konkurencija i gde je trkanje sjajno. Plan mi da se u GT zadržim duže. Do sada sam svake sezone menjao auto, a ovaj aktuelni odgovara u svakom smislu. Planiramo da ugradimo unapređenja na "mercedesu" ekipe Lema rejsing za koju vozim, kako bih bio konkurentniji".

Njihov as planira da se dogodine okuša u sprint trkama u istoj seriji i sa istim automobilom "mercedesom AMG GT4", ali i da napravi izlet u GT4 Evroseriju. Šainović smatra da svaki automobilista teži da iz godine u godinu napreduje i razvija se.

Veruje da će biti podjednako brz i uspešan i u sprint trkama, a u Evroseriji želi da vidi kako će se kotirati među najboljim GT vozačima Evrope, gde konkurencija broji i više od 30 takmičara po vikendu.

Naš šampion i prvak u automobilizmu je dobitnik brojnih nagrada u top kategorijama, ali poslednja je apsolutno obeležila tekuću godinu.

четвртак, 28. март 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво