Читај ми!

Glumci Pan teatra sa đacima dopunske škole u Hamburgu

U dobrom raspoloženju i uz raznovrsne aktivnosti je protekao početak školske godine Dopunske nastave na srpskom jeziku u Hamburgu. Od 30. septembra do 3. oktobra 2022.godine je upriličeno gostovanje "Pan teatra" iz Beograda.

Gostovanje pozorišta je organizovano pod pokroviteljstvom Generalnog konzulata Republike Srbije u Hamburgu i Crkvene opštine Hamburg. Glumci "Pan teatra", Bojana Đurašković i Marko Milošević su održali dve radionice u grupama od po 30 učenika i predstavu "Avanture Maše i Mede".

Cilj radionica je razvijanje i negovanje elokvencije na srpskom jeziku. Zbog toga su sa učenicima rađene vokalne vežbe kroz brzalice i druge oblike kreativnih igara. Osim vokalnih vežbi rađene su i vežbe u pokretu koje razvijaju pažnju, koncentraciju, motoriku i kreativnost dece.

Predstava "Avanture Maše i Mede" govori o najiskrenijem prijateljstvu devojčice Maše i velikog, tromog Mede i o njihovoj spremnosti da u svoj dom i svoje srce prime i novog prijatelja - lastu Čedu. Sadržaj predstave usmeren je na razvoj jezičkih i ličnih kompetencija učenika kao i na negovanje opštih vrednosnih stavova. Predstava je interaktivna, prožeta songovima tako da su deca pokazala želju da aktivno učestvuju stavljajući se na stranu pravde i navijajući za junake, Mašu i Medu.

Učenici su pokazali veliko interesovanje za učešće u dramskim i jezičkim radionicama, a u predstavi su pored učenika uživali i njihovi roditelji.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво