Читај ми!

Vašington: Ambasada Srbije dobila svoj novi dom

Svi koji su prisustvovali svečanosti otvaranja nove ambasade Republike Srbije u Vašingtonu kažu da su radosni što su bili na licu mesta. Posle perioda od nekoliko godina kada se koristio kancelarijski prostor u poslovnoj zgradi, ambasada sada ima svoj imprestivan objekat.

Na otvaranju nove zgrade Ambasade Republike Srbije u Vašingtonu sve je odisalo odličnim raspoloženjem i entuzijazmom.

Goste je, ispred zgrade, u narodnim nošnjama dočekivao lokalni KUD Opančići, predsednica Danica Marinac i dugogodišnji član Zoran Dragačevac.

Sve je pozdravljao ambasador Marko Đurić sa suprugom.

"Dragi prijatelji, od večeras, u centru Vašingtona, 900 metara od Bele kuće, imamo 2000 kvadratnih metara srpske teritorije. Jako sam srećan i ponosan zbog toga što smo otvorili Ambasadu koja je zahvaljujući predsedniku Vučiću, ministru Selakoviću i naporima države Srbije, najbolje moguće ogledalo jedne prosperitetne napredne Srbije, otvorene za saradnju", rekao je ambasador Srbije u Vašingtonu Marko Đurić.

Šta ste poručili u Vašem govoru?

"Ja sam želela da podelim emociju, jer ovo jeste jedan emotivan momenat, imajući u vidu da zaista imamo i predstavnika u vidu našeg ambasadora Marka Đurića, pravu osobu na pravom mestu i konačno, jednu odličnu lokaciju za naše diplomatsko predstavništvo u Vašingtonu", rekla je Prva dama Srbije, Tamara Vučić.

"Svi koji su prisutni večeras kažu isto, vidi se da je Srbija značajno napredovala kao država, i po ovoj novoj zgradi Ambasade, ali i po svemu onome što radimo", rekao je Vladimir Orlić, predsednik Skupštine Srbije.

Veliku delegaciju imao je i Čikago. Generalni konzul Damjan Jović pozvao je lekare, poslovne ljude i filantrope kao što je Keti Fenslou.

"I ambasador Đurić i ja smo skloni da nikad nismo sasvim zadovoljni, ni sopstvenim radom, a i od svojih kolega tražimo uvek više, pa se nadam da su ovo prvi veliki uspesi i da će ih biti mnogo u narednim godinama. Naravno da ćemo dati sve od sebe da do toga i dođe", rekao je Damjan Jović, generalni konzul u Čikagu.

"Kao što vidite, ima puno gostiju iz američkih privrednih komora, iz Stejt dipartmenta,,,i mislim da je ovo velika stvar za Srbiju", rekao je dr Aleksandar Krunić.

"Velika je čast biti ovde. Nedaleko od Bjele kuće nalazi se srpska kuća koja će biti dom za sve nas u Americi, a smatram da će ova kuća biti most prijateljstva između srpskog i američkog naroda, baš kao što je i organizacija kojoj ja pripadam "Halyard Mission Foundation", rekao je Ranko Ristić, preduzetnik iz Čikaga.

Džordž Petković iz Er Srbije kaže da pripreme za novi let iz Čikaga direktno za Beograd, čiji polazak je zakazan za proleće, teku odlično.

" Fenomenalni utisci...mnogo mi je drago da je Srbija reprezentovana u svetlu kakvom zaslužuje. Mnogo je lepo sarađivati sa Ambasadom i svima", rekao je Džordž Petković.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво