Читај ми!

Van Gog i Riblja čorba nastupili u Torontu i Čikagu

Legendarni Bora Đorđević i Riblja čorba, ovoga puta uz popularni Van Gog, oduševili su publiku poreklom iz Srbije i celog Balkana koncertima u Torontu i Čikagu.

U Torontu su nastupili u dvorani Opera haus, jednoj od istorijski najpoznatijih sala u najvećem kanadskom gradu, koja postoji još od 1909. godine. U Čikagu su svirali i pevali u naselju Rozmont, u sali Džos lajv.

Čuli su se svi hitovi bendova i bila je to prilika za posetioce da se podsete na muziku rodnog kraja i smanje nostalgiju, bar za jedno veče, i da se osete kao da su u Srbiji.

Mali je broj muzičara sa Balkana koji mogu da popune salu sa hiljadu i osam stotina mesta bez problema u Čikagu, a Riblja čorba i Van Gog su sigurno među tih nekoliko.

Organizator ovih koncerata kao i više prethodno organizovanih koncerata je Aci Marsenić, koji se inače bavi transportnom industrijom, ali uživa u pripremi ovakvih spektakala, koji su ovoga puta privukli i košarkaše popularnih Čikago Bulsa Nikolu Vučevića, Gorana Dragića i Marka Simonovića.

Sala Džos lajv se nalazi na povoljnoj lokaciji, na pet minuta od aerodroma Oher, blizu Srpskog Sabornog hrama, na par minuta od par glavnih auto puteva i ima puno besplatnog parkinga, što su važni faktori za posetioce. Jer, daleko je teže recimo otići u centar Čikaga gde će parking biti daleko skuplji i teže ga je naći.

Bila je ovo kratka turneja Van Goga i Riblje čorbe, ali vrlo uspešna i to u dva grada koja imaju aktivnu srpsku i generalno balkansku zajednicu. 

Interesantno je da se već sada priprema novi veliki koncert. Naime, na istoj lokaciji već u petak, 7. oktobra uveče nastupa legendarna Lepa Brena, koja takođe nije bila nekoliko godina u Čikagu.

Za 19. novembar najavljen novi nastup Bajage i instruktora, ovoga puta u Kompas areni, koju je otvorio Radojica Roj Dobrašinović i koja je u ovih par godina postala popularno stecište naših ljudi koji se okupljaju oko događaja vezanih za sport, muziku i hranu.

недеља, 28. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво