Читај ми!

Radio Krug slavi četvrti rođendan

Navršava se četiri godine trajanja emisije Radio Krug, koja se emituje u švajcarskoj medijskoj kući Kanal K. A sve je počelo 16. septembra 2018. godine, kada su iz čistog entuzijazma, a posle puno godina svog rada, novinarke Vioeta Aleksić i Tanja Radojević odlučile da pokrenu svoju priču u etru i nazovu je Radio Krug. Medijska kuća Kanal K, koja traje 35 godina je prepoznala i podržala ideju, a kolege iz novinarskog esnafa se pridružile timu, pa je "okrugli" radio dobio pojačanje.

Sadašnji tim Radija Krug su: Violeta Aleksić, Tanja Radojević, Jovan Arsenijević, Miroslav Dinić, Dejan Grujić i Ljiljana Crnić.

Svake nedelje i utorka, od 19 do 20 časova - kreativnom razmenom umetničkih grupa ova ekipa gradi mostove umetničkog sveta. I ne samo to, pored emisija u etru, Radio Krug organizuje i kulturne događaje, pa je pored Kanala K njihova druga kuća i Volkshaus u Cirihu, inače istorijsko mesto kulture u Švajcarskoj.

Mnogi književnici, profesori, muzičari, glumci, novinari bili su gosti ovakvih okupljanja. Takođe su podržali i sarađivali sa mnogim kulturnim društvima. Njihov veliki uzor je RTS i Radio Beograd sa kojima sarađuju od samog početka, kao i sa prestižnim listom Frankfurtske vesti.

Ni u vreme korone nisu odustali, pa su pokrenuli i podkast Krugovanje u kojem se govorilo o zanimljivim ljudima koji žive u dalekom svetu.

Radio Krug se već godinu dana sluša i u Makedoniji u sklopu programa mladog Radija Most, a sarađuju i sa kućom Info Sokolac, a tu je i divno druženje sa Promotivom iz Minhena. U narednom periodu očekuje se i treća emisija Radio Kruga o čemu će nas vredna družina obavestiti.

"Velika je odgovornost kad vas na samom početku podrže najveća imena kulturne scene. Nakon četiri godine, mogu bez lažne skromnosti da kažem da smo zaista uradili mnogo. Emisije su se nizale, upoznali smo divne ljude koji su zauvek ostali u krugu naših dragih prijatelja. Hvala svima koji su verovali u nas jer bez toga Krug ne bi bio Krug. Moram da istaknem, imali smo sreću da najveći i najbolji budu vetar u naša jedra, među kojima su i RTS, Radio Beograd, Frankfurtske Vesti...Kada vam neko poput Zorana Modlija bude podrška, morate da budete dobri. Planova ima puno, volimo to što radimo i mislim da se to i oseti...", kaže Violeta Aleksić.

"Dogovor od samog početka je bio da u ovoj emisiji spojimo umetnost, ostavimo poruku, i podstaknemo ljude na saradnju, što nam je u glavnom i uspevalo. Poštujemo umetnike i njihov rad, ali poštujemo i svoje vreme. Ako damo maksimum od sebe, očekujemo od sagovornika isto. Iz kruga, o krugu, u krug - nanizali smo mnogo sati radijskog živog programa što se u našoj medijskoj kući Kanal K izuzetno poštuje", rekla je Tanja Radojević.

Želimo im srećan rođendan i još puno, puno godina rada.

 

петак, 03. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво