Читај ми!

Pesma iz klivlendske bašte, RTS Svet, 21.00

Nada Martinović, rođena Šapčanka, već dve i po decenije živi u Klivlendu, u Ohaju. Nada je iz Srbije otišla kao diplomirani muzički pedagog, magistrirala je u Americi, na Klivlendskom državnom univerzitetu, a doktorirala na čuvenom Kent univerzitetu. Emisiju "Pesma iz klivlendske bašte" možete pogledati i na RTS2 u subotu, 17. septembra u 11.30.

Tema njenog naučnog rada je kognitivni aspekt muzike i terapije, a predstavljala ga je na međunarodnim konferencijama u Danskoj, Srbiji i Brazilu.

Nada decenijama predano radi na predstavljanju Srbije, srpske kulture i tradicije, ne samo u Americi, već i širom sveta. Tesla je nezaobilazna tema njenih predavanja, a aktivni je član i predstavnik Tesline naučne fondacije za Ohajo, od koje je nedavno dobila i vredno priznanje, nagradu Tesla Spirit Award.

Osnivač je dečjeg hora Sveti Sava koji ove godine slavi dve decenije rada, a diriguje i muškim horom „Kosovo". Zašto je Klivlend postao njen drugi dom, kako se srpska pesma sa ponosom čuje u Americi i da li američke lutke Barbike mogu biti dostojne promoterke srpskog folklora, pogledajte u emisiji „Pesma iz klivlendske bašte".

Repriza emisije u 01.55 i sutradan, u četvrtak, u 13.27 na RTS Svet.

Autor emisije je Vanja Vasić

недеља, 26. мај 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије