Читај ми!

Belgija: Povratak u školske klupe

Intoniranjem himne "Bože pravde", proteklog vikenda, počela je nova školska godina u Dopunskoj školi na srpskom jeziku "Ivo Andrić" u Briselu.

Mnogobrojne đake pozdravila je nova nastavnica, Jelena Stojanović i poželela im puno uspeha u radu, a roditeljima se zahvalila na negovanju i očuvanju srpskog jezika, kulture i tradicije kod svoje dece, kao i na dobroj saradnji i podršci radu škole. Izrazila je želju i nadu da njihov primer slede i drugi roditelji srpske dece koja žive u Belgiji, te škola postane bogatija za još đaka.

U školskoj 2022/23. godini, nastavu će pohađati 40 učenika, raspoređenih u tri grupe, uzrasta od 6 do 15 godina. Učenici su sa velikim uzbuđenjem dočekali početak nove školske godine, a novu nastavnicu su prihvatili veoma lepo i srdačno. Nisu skrivali radost što ponovo vide svoje srpske drugare i što će i ove školske godine imati priliku da zajednički uče, pripremaju priredbe i druže se.

Dopunska nastava na srpskom jeziku „Ivo Andrić" u Briselu, koju organizuje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, počela je sa radom školske 2004/05. godine.

Realizacija nastave se sprovodi uz veliku podršku Ambasade Republike Srbije u Briselu i Saveta roditelja, koji obezbeđuje učionicu i nesebično učestvuje u organizaciji slobodnih aktivnosti.

Ovaj vid nastave je namenjen deci srpskog porekla u inostranstvu,  sa ciljem razvijanja svesti o sopstvenom nacionalnom i kulturnom identitetu, očuvanju i negovanju srpskog jezika i upoznavanja sa najvrednijim delima srpske kulturne baštine, kao i podsticanje održavanja trajnih veza sa otadžbinom.

петак, 03. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво