Читај ми!

Uručene Tesline nagrade zaslužnim pojedincima

Našim sunarodnicima zaslužnim za promociju lika i dela našeg genijalnog naučnika Nikole Tesle 9. jula u Filadelfiji dodeljene su nagrade Tesla Spirit Award koju dodeljuje Teslina naučna fondacija iz Pensilvanije.

Među ovogodišnjim dobitnicima je i naša poznata pijanistkinja Marina Arsenijević iz SAD koja je za promociju Tesle i Teslinog naroda kroz muziku i kompoziciju Tesla rapsodija, dobila „Gold Tesla Spirit Award".

Našoj poznatoj književnici Maji Herman Sekulić je u Filadelfiji dodeljena Zlatna medalja kao oličenju Teslinog duha (Tesla Spirit Award) i zvanično priznanje za promociju lika i dela Nikole Tesle od strane Tesline naučne fondacije iz Pensilvanije koja je zaslužna za očuvanje Teslinog legata u SAD.

Nagradu joj je uručio predsednik te uvažene fondacije Nikola Lončar, prilikom svečane proslave Teslinog 166. rođendana u prostorijama Etničkog društva iz Filadelfije, a u prisustvu uglednih učesnika, zvanica i zvaničnih predstavnika naše zemlje.

Maja Herman Sekulić je tom prilikom pročitala na engleskom odlomak iz svoje knjige Who was Nikola Tesla kao i iz svoja 2 romana, Ma belle, prva američka dama Srbije i Devet života Milene Pavlović Barili posvećenih Tesli. To je, pored dve nagrade u Rimu i Veneciji za njenu knjigu poezije na italijanskom, treće značajno međunarodno priznanje našoj književnici ove godine, a ukupno ih ima 17.

Među dobitnicima je i Lilijana Kovačević, Zoran Stijačić (za knjigu "Stijačić sa Nikolom Teslom"), dr Nada Martinović, Mano Divina za muziku i posthumno Fred Dejv.

понедељак, 23. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи