Читај ми!

Dan Nikole Tesle u Nijagara Folsu

Srpska škola "Nikola Tesla" uz podršku kanadskog "Tesla tehničkog muzeja", 10. jula 2022. godine, organizovaće 13. po redu Dan Nikole Tesle u Nijagari Fols, u Kanadi.

Ove godine, u obeležavanju i organizovanju Dana Nikole Tesle, priključila se i institucija Nijagara parkovi (Niagara Parks Commission) sa svojim mnogobrojnim atrakcijama. Posebno se izdvaja nedavno renovirana hidrocentrala (Niagara Parks Power Station), koja je sagrađena davne 1905. godine, a koja sada predstavlja jedinstveni muzej u svetu gde se tragovi Tesline genijalnosti vide na svakom koraku.

Uz dugogodišnju podršku grada Nijagare Fols, odnosno gradonačelnika Džima Diodatija, Srpske pravoslavne crkve Sv. Đorđe iz Nijagare, folklorne grupe Studenica, organizacije Srpskog etničkog nasleđa u Nijagari (SELO), naše ambasade u Otavi, srpskog konzulata u Torontu i brojnih drugih institucija, organizacija i pojedinaca, ova manifestacija iz godine u godinu postaje sve veća i značajnija.

Zahvaljujući prošlogodišnjoj inicijativi Toma Rakočevića, člana provincijskog parlamenta, Dan Nikole Tesle je postao praznik koji se obeležava na nivou cele provincije Ontario.

Ovogodišnja proslava Dana Nikole Tesle u Nijagari predstavlja centralnu manifestaciju na nivou cele provincije.

Ovogodišnja manifestacija Dan Nikole Tesle imaće posebno svečani karakter.

U nedelju 10. jula, na 166. godišnjicu Teslinog rođenja, u periodu od 13-17 časova u hidrocentrali (Niagara Parks Power Station) biće organizovan obilazak najnovije atrakcije pod nazivom "Tunel" uz besplatnu radionicu malih pronalazača na temu Nikole Tesle.

Na samo nekoliko minuta od hidrocentrale, na Trgu Nikole Tesle od 17 časova, održaće se centralna manifestacija ovogodišnjeg Dana Nikole Tesle sa velikim brojem gostiju i kulturno umetničkim programom, odnosno svečanom ceremonijom otvaranja prvog Teslinog Trga u Severnoj Americi.

Nakon svečane ceremonije na Trgu Nikole Tesle, u 19 časova se u hidrocentrali (Niagara Parks Power Station) će početi večernji šou sa svetlosnim i audio efektima u čast Nikole Tesle.

Ovogodišnja manifestacija Dan Nikole Tesle završiće se 10. jula u 22 časa spektakularnim vatrometom i osvetljenjem Nijagarinih vodopada u bojama srpske zastave u čast velikog genija, srpskog porekla, Nikole Tesle.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво