Читај ми!

Kavalir - ljubljanski džentlmen

Ljubazno ponašanje je uvek poželjno, a ponekad je i obavezno, naročito kad je deo posla. Kavaljer u savremenom jeziku odnosi se na čoveka ljubaznog ponašanja. Na jedinstven način u regionu, služba Kavalir oformljena je u Ljubljani saradnjom gradske kuće i Ljubljanskog putničkog prometa, na polzu svih sugrađana.

Gradska opština Ljubljana je oformila službu pod nazivom Kavalir koja njihovim sugrađanima, ali i turistima u letnjos sezoni pomaže da se besplatno prevezu u centralnoj zoni grada sa jednog mesta na drugo.

Tako im štedi i vreme i novac a koliko je ova služba značajna za grad govori i podatak da su upravo kavaliri u Ljubljani dobili nagradu kao najbolji u Sloveniji i sa ponosom je ističu na svojim vozilima.

Jedan od vozača Kavalira je i naš čovek, Zoran Stojinović koji nas je proveo ulicama glavnog grada Slovenije.

Šta treba da poseduje jedan pravi kavalir?

"Mislim da je osnova da bude prijatan i solidaran, da ima epatiju za ljude i da je uvek spreman pomoći ljudima...na taj način smo mi izgradili ovaj servis. Centar Ljubljane je zatvoren za saobraćaj, tako da sve starije ljude koji idu na tržnicu odvezeo do gradskog prevoza. Mogu nas zaustaviti ili nazvati, mi idemo brzinom pešaka...

Sam podatak da smo pršlog meseca prevezli preko 10000 putnika govori da je to servis bez kog grad Ljubljana ne može da se zamisli", kaže Stojinović iz servisa Kavalir.

Bilo je veliko zadovoljstvo voziti se u kavaliru, oni su po mnogo čemu jedinstveni, ne samo u Sloveniji, nego i u celom regionu.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво