Читај ми!

Kros RTS-a ponovo u Atini

Nakon dve godine pauze zbog situacije sa korona virusom, u nedelju, 5. juna, sa početkom u 9.30 sati, održan je Kros RTS-a u dijaspori na trkačkom terenu "Sigru" u Atini.

Veoma toplo vreme nije omelo đake Prve dopunske škole na srpskom jeziku u Atini i njihove roditelje da se u velikom broju okupe i sa radošću ponovo uzmu učešće u ovoj lepoj manifestaciji.

Mališani iz tri škole u kojima se relazuje program na srpskom jeziku, a nalaze se u atinskim opštinama Halandri, Iliupoli i Pankrati takmičili su se u trčanju na 200, 300 i 400 metara.

Uz budno oko učiteljice Vesne Koprivice, ukupno je održano 8 trka u kojima su učenici bili razvrstani po uzrastu, od najmlađih prvaka do najstarijih osmaka.

Sportski dan su zaokružile i dve trke na 400 metara, u kojima su trčale devojčice i dečaci svih uzrasta i borili se do poslednjeg daha da dođu što je moguće brže do cilja.

Dunja Popović (2015), Dioni Shiz (2014), Maria Apostolu (2014), Kostantinos Kolaretakis (2016), Ion Teofilas (2014), Irini Kolaretaki (2012), Aleksandar Hondronikolis (2009) samo su neki od mališana koji su uspešno završili trku na prvim mestima, a čijem su se uspehu radovala i sva ostala deca. Za uspomenu na učešće u Krosu RTS-a mališani su dobili diplome i medalje.

Događaj je trajao dva sata, nakon čega se nastavilo druženje mališana, ali i roditelja, kojima je ovo jedna od retkih prilika da se okupe i razgovaraju na svom maternjem jeziku.

четвртак, 28. март 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво