Читај ми!

"Desankini dani" u Luganu

U subotu, 28. maja 2022. godine u Luganu je održana manifestacija „Dani srpske kulture – Desankini dani“ u organizaciji SKU „Desanka Maksimović“ iz Lugana.

Srpska dopunska škola u Tićinu sa učiteljicom Natašom Malešević se svake godine tradicionalno pridružuje Danima srpske kulture i na taj način doprinosi čuvanju srpskog jezika, kulture i tradicije.

Manifestacija je otvorena himnom Bože pravde, koju su izveli učenici Dopunske nastave na srpskom jeziku. U pevanju himne učenicima iz Tićina su se kao gosti pridružili i učenici učiteljice Jelene Mitrović iz Aldorfa.

Nakon izvedene srpske himne, učenica Srpske dopunske škole, Sofija Vukić izvela je i Švajcarsku himnu na italijanskom jeziku.

Učenici su imali priliku da prisutnima predstave poeziju Desanke Maksimović na srpskom i na italijanskom jeziku.

Ovu manifestaciju su ulepšali i zvuci harmonike Damjana Milanovića i prelep glas Sofije Vukić koji su izveli pesmu sa Kosova.

Pored izvođenja poezije i muzike učenici su učestvovali i u folklornom delu programa kako u SKU "Desanka Maksimović" tako i u KUD „Sveti Sava" iz Belincone.

Gošće manifestacije bile su pesikinje Rada Rajić Ristić iz Vićence i Tatjana Dujović Pavlović iz St. Galena, koautorke zbirke "Komad neba".  

U programu su učestvovali i članovi švajcarkog kulturno-umetničkog društva iz Belincone koji su nakon folklornih izvedbi prezentovali srpsku i švajcarsku narodnu nošnju.

Kako bi nastavili sa saradnjom i druženjem sa učiteljicom Jelenom Mitrović i učenicima iz Aldorfa u narednom periodu je planirana i poseta Aldorfu.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво