Читај ми!

Deca iz regiona i dijaspore na saboru u Beogradu

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić ugostila je danas decu iz regiona i dijaspore koja učestvuju u "Svesrpskom dečjem saboru", koji se održava do 29. maja u Beogradu.

Na Manifestaciji učestvuje 70 dece iz Nemačke, Rumunije, Slovenije i Hrvatske, kao i njihovih 20 pratilaca, a u narednim danima posetiće Narodnu skupštinu, Hram Svetog Save i Muzej Nikole Tesle.

Kisić je poručila okupljenima u Palati Srbija da su dobrodošli u svoju zemlju i istakla da je Sabor jedinstvena prilika da se, kako je rekla, održi veza sa njihovim porodicama.

"Srbija je vaš dom koliko god daleko bili od nje, vi ste mali, veliki ambasadori u zemlji u kojoj boravite, a naša zemlja je uvek uz vas i dočekaće vas raširenih ruku", poručila je Kisić.

Svesrpski dečji sabor je manifestacija koju četvrti put organizuje Gradska uprava Grada Beograda - Dečji kulturni centar Beograd (DKCB), uz podršku Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Ministarstva spoljnih poslova, a pod pokroviteljstvom predsednika Aleksandra Vučića.

Ove godine Beograd je ugostio članove Nemačko-srpskog društva iz Frankfurta, Vukovarskog pevačkog društva "Javorčići" iz Hrvatske, učenike Teoretske gimnazije "Dositej Obradović" iz Temišvara i AKUD "Kolo" - Ćirilandija iz Kopra.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво