Читај ми!

Srbija na vezi, RTS Svet, 18.55

U Cirihu će se 13. i 14. maja održati Samit poslovne dijasore Švajcarske sa gostimau česnicima iz regiona i celog sveta. Biće ovo prilika da se predstave stručnjaci iz različitih oblasti -medicine, energetike, IT... Takođe, biće održan i sajam opšteg tipa.

Organizator ovog značajnog skupa je Udruženje srpskih privrednika Švajcarske, a o njemu će govoriti voditelj moderator Miša Ćirić.

Zoran Radovanović, autor knjige "Srbi na Korzici 1914-19182" čije će drugo, prošireno izdanje biti promovisano 10. maja u Klubu RTS. Ona je plod naknadnog i dodatnnog sedmogodišnjeg istraživačkog rada i znatno prevazilazi istorijski materijal iz prethodnog izdanja, koje je na Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu 2014. proglašeno za "Izdavački poduhvat godine".

Biljana Đorđević predstaviće manifestaciju "Muzeji za 10" , najveću u Srbiji i jedinstvenu u Evropi, koja se ove godine održava 8. put. Tokom 7 dana, obeležavajući Međunarodni dan muzeja, Evropsku noć muzeja i Nacionalnu nedelju muzeja, u preko 56 gradova i mesta širom Srbije, 122 učesnika, na preko 170 lokacija pripremaju raznovrsne sadržaje. Ovogodišnja tema je "Moć muzeja".

U Srpskom sabornom hramu u Čikagu bilo je ovih dana specijalnih gostiju, a slavu je obeležoi tamošnji hor "Branko Radičević" . U međuvremenu, Keti Fenslou, predsednica humanitarne organizacije "Naši Srbi" planira nove događaje kao i put za Srbiju. Izveštava Aleksandar Žigić.

U susret izboru za Pesmu Evrovizije, pozvaćemo gledaoce iz dijaspore da glasaju za Konstraktu i emitovati njen nastup sa našeg izbora.

Urednici
Tanja Adamović i Goran Maslar

Realizacija Ernestina Gligorijević

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво