Читај ми!

Srbija na vezi, RTS Svet, 18.55

Ove godine navršava se 220 godina od doseljavanja Slovaka u Kovačicu. Svečanost je zakazana za 14. maj.

Sa našim gostima, predstavnicima Slovaka iz ovog vojvođanskog grada razgovaramo o tome kako čuvaju svoju tradiciju jezik, običaje i kulturu. Kakav će biti program svečanosi i dokle se stiglo sa izradom slike velikog formata, koju povodom jubileja radi 19 naivnih slikara.

Donosimo i intervju sa našom glumicom Biljanom Mišić, koja 10 godina živi u Los Anđelesu. Ovu rođenu Kruševljanku gledaoci pamte po ulogama u filmovima i serijama: "Led", "Vratiće se rode", "Žene sa Dedinja", i posebno po ulozi u filmu "Srpski ožiljci", gde joj je partner bio Majkl Medsen. Upravo ta uloga odredila joj je dalju karijeru. Otišla je u SAD na američku premijeru filma i odlučila da tamo ostane. Uz glumu počela je da se bavi i vizuelnom umetnošću, a njeni kolaži doživeli su veliki uspeh, kako u Americi tako i u Evropi.

Iz Beča nam se javlja Đurđica Gojković, operska pevačica. Ona je slobodne dane za 1. maj iskoristila da obiđe rodbinu i prijatelje u domovini. Na rafting Tarom povela je i svoje austrijske prijatelje.

U gostima nam je i Aleksandar Čotrić, pisac, koji u kratkom vremenskom intervalu osvojio dva priznanja: nagradau "Rade Jovanović" za najbolju knjigu aforizama na srpskom jeziku, izdatu prošle godine i međunarodno priznanje za stvaralaštvo za decu "Ana Frank" u Severnoj Makedoniji.

Muzički gost je pevačica Danica Krstić, koja privodi kraju studije etnomuzikologije.

Urednici: Dragana Živojnović I Dušan Žarković

Realizator: Ernestina Gligorijević

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво