Читај ми!

Ivana Španović Vuleta odlikovana Ordenom Nikole Tesle

Kraljica sporta svojim sportskim karakterom, požrtvovanjem i uspesima značajno je podigla ugled Republike Srbije i čitavog srpskog naroda u svetu.

U Srpski atletski savez stiglo je posebno obaveštenje iz SAD. U njemu se kaže:

"Teslina naučna fondacija (TNF) iz Filadelfije, SAD, čiji je predsednik g. Nikola Lončar, dodelila je svoje najviše priznanje Orden Nikole Tesle i Zahvalnicu TNF našoj i svetskoj šampionki g. Ivani Španović Vuleta. 

Obaveštenje su savezu dostavili Zoran Bulović, predsednik TNF Srbija i dr Marko Lopušina, diretkor TNF. U obrazloženju sa odlikovanje naše kraljice sporta se kaže:

"Mlada gospođa Ivana Španović Vuleta svojim sportskim karakterom, požrtvovanjem i uspesima značajno je podigla ugled Republike Srbije i čitavog srpskog naroda u svetu. Doprinela je razvoju patriotskih osećanja kod svih Srba sveta i zajedno sa vama iz saveza doprinela i razvoju atletike u zemlji i svetu."

TNF želi da zajedno sa Srpskim atletskim savezom uruči ovo visoko priznanje 10. jula, na rođendan srpskog genija Nikole Tesle.

"Gospođa Ivana Španović Vuleta postala je ikona srpskog naroda kakav je i srpski genije Nikola Tesla", poručuju iz Tesline naučne fondacije iz Filadelfije.


--

понедељак, 06. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара