Читај ми!

Pogled kroz sivo

U Švajcarskoj je nedavno predstavljena poezija Dragice Đokić. Svoju prvu knjigu pesama "Pogled kroz sivo", predstavila je čitalačkoj publici u Badragacu, a zatim i u hramu kulture grada Ciriha, Volkshausu, koja je Radio Krugu, organizatoru promocije, pored Kanala K, druga kuća.

Knjigu poezije "Pogled kroz sivo" pesnikinja je objavila prošle godine, koja je potom predstavljena u njenom rodnom kraju, Slavonskom Brodu. Stihovi su osvojili srca ljubitelja poezije.

"To su stihovi koji se vole na prvo čitanje, jer su pisani jezikom emocija. Emocija pisana istinom, istina protkana ljubavlju i željom da čak i kada je sve oko nas sivo, moramo pronaći iskru svetlosti, koja gleda u budućnost. Pogled kroz sivo jednako Dragica Đokić...", rekla je Violeta Aleksić, urednica Radio Kruga.

"Dragica je svojim stihovima pokazala da poezija može da se rodi u čoveku onda kada se najmanje nadamo, i dokazala da nikada nije kasno krenuti kroz sivo kreativnim bojama umetnosti...", rekla je Tanja Radojević, takođe urednica Radio Kruga.

Dragica Đokić je svoje prvo predstavljanje čitalačkoj publici u Švajcarskoj imala prvo u Badragacu, poznatom turističkom mestu u Švajcarskoj u kojem trenutno živi i stvara, dok je u Vokshausu dočekala ciriška publika.

"Zaista mi je drago što smo se okupili posle dve godine pandemije, a moja poezija se i rodila upravo u tom vremenu. Uz podršku porodice i prijatelja, ali i mojih kolega iz Udruženja srpskih pisaca Švajcarske skupila sam hrabrost i odlučila da ova knjiga ugleda svetlost dana. Knjiga nosi naslov Pogled kroz sivo. Svi smo u životu prošli mnogo toga, često se boje stope u to sivilo, ali se uvek nađe snage i energije da uz pomoć divnih ljudi pogled pobedi sivilo i krene prema horizontu boja ...", rekla je Dragica Đokić.

Pored autorke, u programu je učestvovala Božica Boba Nedeljković, vokalna solistkinja i Sandro Aleksić, profesor muzike.... 

Dragica Đokić je rođena u Slavonskom Brodu. Odrasla je u Brusnici kod Broda i Botaljici kod Modriče. Od 2000. godine živi i stvara u Švajcarskoj. Ljubav prema literaturi i pisanju potiče od ranih školskih dana. Njena poezija dotiče razne teme: ljubav, nostalgiju, prirodu, život uopšte...Autorka je član Udruženja srpskih pisaca Švajcarske.

Pored autorke Dragice Đokić u programu je učestvovala Božica Boba Nedeljković, vokalna solistkinja i Sandro Aleksić, profesor muzike.

недеља, 22. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи