Читај ми!

Beskrajno polje stihova mladog Dimitrija

Iz štampe je izašla zbirka pesama i priča "Beskrajno polje stihova" mladog člana kulturnog društva "Zlatna reč" iz Austrije, Dimitrija Dmitrovića.

O knjizi Dimitrija Dmitrovića pisali su recezenti Slavka Petković Grujičić, pisac romana, priča i pesama za decu i mlade i Mirjana Strineka, Dimitrijeva nastavnica srpskog jezika i književnosti u Osnovnoj školi Popinski borci u Vrnjačkoj Banji, koju Dimitrije pohađa.

Dimitrije je član je udruženja Zlatna reč - Srpska kruna za Austriju. Nagrađen je za umetnički izražaj i kvalitet radova i objavljene su mu pesme u zborniku „Kroz Vukovo slovo - Ćirilica običaji i mi".

Dimitrije je rođen 20. novembra 2008. god. u Kruševcu. Prve pesme počeo je da piše sa devet godina, a podstakli su ga njegovi roditelji otac Ranislav i majka Danka, prijatelji, a kasnije i nastavnica srpskog jezika.

Redovan je učenik i petog razreda škole za osnovno muzičko obrazovanje "Stevan Mokranjac" iz Kraljeva - odsek klavir, gde takođe postiže zapažene rezultate.

Kulturno društvo "Zlatna reč" iz Austrije najavljuje predstavljanje knjige autora Dimitrija Dmitrovića u Beču (Austrija), koju će blagovremeno najaviti.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво